Mursi'ye 'Gazze'ye yardım ettin' suçlaması   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 07-07-2013 (13:31)   Son Mesaj: 07-07-2013 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 301  

    07-07-2013

    Mursi'ye 'Gazze'ye yardım ettin' suçlaması

    Mursi'ye 'Gazze'ye yardım ettin' suçlaması
    Mursi'ye 'Gazze'ye yardım ettin' suçlaması

    Mısır'da yönetime el koyan ordu, Cumhurbaşkanı Mursi'nin Gazze politikasını da darbe gerekçelerine ekledi. Mursi, 'Gazze ve Hamas'a yardım' suçlamasıyla yargılanacak.

    Mısır'da yönetime el koyan ordu, Cumhurbaşkanı Mursi'nin Gazze politikasını da darbe gerekçelerine ekledi. Mursi, 'Gazze ve Hamas'a yardım' suçlamasıyla yargılanacak. İtiraf General Ayman Salama'dan geldi: Mursi'yi tünelleri kapatması için uyardık. Ancak o Gazze'nin yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi. Hamas'la işbirliği yaptı.

    Mısır'da Müslüman Kardeşler (İhvan) iktidarına darbeyle el konulmasının yankıları sürerken, cumhurbaşkanlığı koltuğundan alınan Muhammed Mursi'nin Gazze politikası nedeniyle yargılanabileceği belirtiliyor. BBC'ye konuşan Mısırlı General Ayman Salama, Mursi'nin, ülke güvenliğini tehlikeye atan bir politika izlediğini öne sürerek, 'hatalarından' ötürü yargılanacağını söyledi. Geçen Ağustos'ta Sina yarımadasında 16 Mısır askerinin öldürülmesinde Filistinlilerin rol oynadığını iddia eden General, Mursi'yi bu olayın üzerini örtmeye çalışmakla suçladı.

    BİR YIL BOYUNCA UYARDIK

    Mursi'yi 'Hamas'ın işbirlikçisi' oarak nitelendiren Salama, ordunun, bir çok kez Mursi'ye tüm Gazze tünellerini kapatması yönünde uyarıda bulunduğunu ama onun her defasında ablukanın kaldırılması gerektiği ve Gazzelilerin yardıma ihtiyacı olduğunu söylediğini belirtti.

    ANLAŞMAZLIK NEDENİ BELLİ

    Mursi geçtiğimiz Kasım ayında İsrail'den Gazze'ye düzenlenen saldırılarda İsrail ile Hamas arasında tarihi bir arabuluculuk rolü oynamış ve Hamas'ın uluslararası izolasyona maruz kalmasını önlemişti. General Salama'nın açıklamalarıyla İhvan yönetiminin Ordu ile kritik çekişmesinin Gazze konusu olduğu ortaya çıkmış oldu. Mursi yönetimi boyunca Gazze'ye başta inşaat malzemeleri olmak üzere bir çok kez dev yardımlar yapıldı.

    Kaynak: YENİ ŞAFAK





    Mursi'ye 'Gazze'ye yardım ettin' suçlaması Yorumları