Mısır'da Ä°hvan'ın 2 numarası tutuklandı   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 07-06-2013 (13:32)   Son Mesaj: 07-06-2013 (13:32)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    07-06-2013

    Mısır'da İhvan'ın 2 numarası tutuklandı

    Mısır'da İhvan'ın 2 numarası tutuklandı
    Mısır'da İhvan'ın 2 numarası tutuklandı

    Mısır'da ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtilirken İhvan'ın 2 numarası kabul edilen Hayrat Şatır tutuklandı.

    Mısır'da ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtilirken İhvan'ın 2 numarası kabul edilen Hayrat Şatır tutuklandı.
    04:36
    Â*Tunus, Fas ve Ãœrdün'de Mursi'ye destek gösterileri yapılıyor. Protestocular Mısır ordusu lehine açıklama yapan BirleÅŸik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan yöneticilerine tepki gösterdi.

    04:33
    Â*Muhammed Mursi'nin destekçileri ile karşıtları arasında dünden beri süren çatışmalarda ölü sayısı 30'u buldu. 300'den fazla ise yaralı olduÄŸu belirtildi..

    03:50:
    Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) yaptığı yazılı açıklamada, Mursi'ye destek için başlattıkları gösterilere devam edeceklerini duyurdu. Meydanlardan ayrılmayacakları belirtilen açıklamada, tüm parti üyeleri ve yanlılarının devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi görevine geri dönene dek Mısır'da meydanları doldurmayı sürdüreceği kaydedildi.

    03:00
    Mısır anayasasının askıya alınması ve ülke tarihinde ilk kez seçimle gelen Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin görevden uzaklaştırılmasını kabul etmeyen grup, darbeden vazgeçilene kadar gösterilerini sürdüreceklerini açıkladı.

    02:20
    Mısır Ordu Sözcüsü Albay Ahmed Muhammed Ali, olayların büyümesi halinde olağanüstü hal ve sokağa çıkma yasağı ilan etme yetkisinin geçici Cumhurbaşkanı Muhammed Adli Mansur'un elinde olduğunu belirtti.

    01.10
    Müslüman Kardeşler (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Hayrat Şatır'ın tutuklandığı bildirildi.

    Â*AA muhabirinin emniyet kaynaklarından aldığı bilgiye, daha önce hakkında "ÅŸiddete teÅŸvik" suçlamasıyla yakalama emri çıkarılan Åžatır gözaltına alındı. Åžatır, Mısır'ın sembol isimlerinden biriydi. Ordunun yönetime el koyduÄŸunu açıklamasının ardından Åžatır'ın evine polisler tarafından ateÅŸ açılmış, Åžatır'ın 15 koruması tutuklanmıştı.

    Â*Mısır BaÅŸsavcılığı, Müslüman KardeÅŸler TeÅŸkilatı (Ä°hvan) Rehberlik Konseyi BaÅŸkanı Muhammed Bedii ile yardımcısı Hayrat Åžatır ve Mehdi Akif'in de aralarında bulunduÄŸu 5 Ä°hvan lideri hakkında "ÅŸiddete teÅŸvik" suçlamasıyla bugün yakalama kararı çıkarmıştı.

    Diğer taraftan Mursi taraftarları Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı kuşatma altına aldı. Diğer illerdeki Mursi yanlıları da Kahire'ye gitmek için harekete geçti.


    .Ölü sayısı sürekli artıyor


    23.30 Mısır devlet televizyonu, SaÄŸlık Bakanlığı'nın Tahrir meydanı yakınındaki çatışmalarda ölü sayısının 17'ye yükseldiÄŸi bilgisini verdiÄŸi duyurdu.Â*

    Bu arada askeri zırhlı araçların Tahrir'e doğrun gittiği, karşıt göstericilerin de bu araçlara binere Mursi taraftarlarının üzerine geldiği ifade ediliyor.

    Mursi taraftarları ile karşıt göstericiler arasında Tahrir meydanı yakınındaki 6 Ekim köprüsünde çatılma yaşanırken, göstericiler bir birine taş ve havai fişek attı. Mursi taraftarlarının ise bölgeden çekildiği aktarılıyor.


    23.10 Kimliği belirsiz kişilerin Mursi taraftarlarına saldırdığı bildirildi. Ezher şeyhi çatışmaların durması için herkesi göreve çağırdı.

    İskenderiye'deki çatışmalarda 12'si ağır 300 üzerinde yaralı olduğu belirtiliyor.


    Â*Mursi'nin serbest bırakılması için orduya süre verildiÂ*

    22.45 Mısır'da Mursi yanlılarının orduyaÂ* Mursi'yi serbest bırakmak için 2 saat süre verdiÄŸi Mursi'nin meydanda halka konuÅŸma yapacağı iddia edildi.

    Orduya ait 3 helikopter Tahrir ve çevresinde dolaşırken, devlet televizyonu binası önünde bulunan binlerce Mursi destekçisinin orduya 2 saat süre verdiği, ev hapsinde tutulan devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin salıverilmemesi durumunda devlet televizyonunu işgal edecekleri belirtildi.

    Mısır'da Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi yönetimine askeri darbe ile son verilmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Mısır'da halk Cuma namazı sonrası Muhammed Mursi'ye destek için sokaklara döküldü. Onbinlerce insan Mursi'ye destek için Nasır City bölgesindeki Rabia El Adeviye Camisi önünde toplandı.

    Mursi'nin memleketi olan Zagazig'de Mursi'yi desteklemek için çıkan protesto gösterilerinde onlarca kişi yaralandı.

    GÖSTERİCİLER MURSİ'NİN TUTULDUĞU BİNAYA YÜRÜDÜ

    Mısır'ın başkenti Kahire'de Müslüman Kardeşler taraftarı göstericilerin devrik lideri Muhammed Mursi'nin tutulduğu askeri binaya doğru yürüdüğü bildirildi. Göstericilerin ise binaya yaklaştığı anda askerler tarafından ateş açıldı: 10 kişi hayatını kaybetti.

    TANKLAR GÖSTERİCİLERİN TOPLANDIĞI BÖLGEYE İLERLİYOR

    Mursi destekçisi vatandaşların toplandığı Nanha bölgesinde, askeri tankların hareketlendiği görüldü.

    MURSİ'YE DESTEK VERENLERİN ÜZERİNE ATEŞ AÇILDI: 10 ÖLÜ, 210 YARALI! Mısır'ın başkenti Kahire'deki darbe karşıtı gösteriler sırasında ordu göstericilerin üzerine ateş açtı.

    Mısır sağlık bakanlığı, gösterilerde karşıt görüşler arasında yaşanan çatışmalarda ölü sayısının 10'a yükseldiğini bildirdi. Yaralı sayısı ise 210 olarak açıklandı. Bu arada Mısır'ın İskenderiye şehrinde devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarları ile karşıt gruplar arasında yaşanan çatışmalarda 307 kişinin yaralandığı ifade ediliyor. Çatışmaların devam ettiği kaydediliyor.

    MISIR ÅžURA MECLÄ°SÄ° FESHEDÄ°LDÄ°

    Mısır Devlet Televizyonu, Şura Meclisi'nin feshedildiğini duyurdu.

    6 EKİM KÖPRÜSÜ ÜZERİNDE ÇATIŞMALAR YAŞANIYOR

    Muhammed Mursi'yi destekleyen göstericiler, Giza bölgesinden Mısır Devlet Televizyonu'na doğru yürüyüşe geçti.

    Mısır'da askeri darbenin ardından meydanları terk etmeyen devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi taraftarı göstericilerle askeri müdahaleyi destekleyenler arasında 6 Ekim Köprüsü üzerinde ve radyo-televizyon binasının önünde çatışmalar yaşanıyor.

    Görgü tanıkları sivil kıyafetli polislerin ve suç grubu "Baltacılar"ın da çatışmaya karıştığını iddia ediyor.

    Zaman zaman silahların ve molotof kokteyllerinin de kullanıldığı çatışmalarda çok sayıda yaralı olduğu bildirildi.

    22.30 MısırBaşsavcılığı, HAP Genel Başkanı Katatni ve İhvan liderlerinden Beyyumi'yi serbest bıraktı

    Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Başkanı Saad el-Katatni ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Reşad el-Beyyumi'nin serbest bırakıldığı bildirildi.

    Mısır resmi devlet televizyonu ve haber ajansı, başsavcılığın "şiddete teşvik suçlamasıyla" çıkardığı yakalama emri ile gözaltına alınan HAP Genel Başkanı Saad el-Katatni ve Müslüman Kardeşler Teşkilatı Rehberlik Konseyi Başkan Yardımcısı Reşad el-Beyyumi'nin serbest bırakıldığını duyurdu. Katatni ve Beyyumi hakkındaki soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

    Öte yandan Mısır Başsavcılığı'nın, Tura Cezaevi'nde tutuklu bulunan İhvan'ın eski lideri Muhammed Mehdi Akif hakkında, Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde meydana gelen, ölen ve yaralananların olduğu olaylarda şiddeti teşvik ettiği gerekçesiyle soruşturma başlattığı kaydedildi.

    22.15 Ezher Şeyhi Tayyib, "Mursi'nin derhal serbest bırakılması" yönündeki çağrısını değiştirdi

    Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin derhal serbest bırakılması yönündeki çağrısını değiştirerek, yeni bir açıklama yayımladı.

    Ezher Şeyhi Tayyib, Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin kendisine yönelik eleştirilerinin ardından daha önce yaptığı, "Mursi'nin ve gözaltındaki bütün parti yöneticilerinin, siyasilerin, aktivistlerin derhal serbest bırakılması" şeklindeki açıklamasından "Mursi" ismini çıkararak yeni bir açıklama yaptı.

    Tayyib yaptığı yeni yazılı açıklamada, Mursi'nin ismini zikretmeksizin " gözaltındaki bütün parti yöneticilerinin, siyasilerin, aktivistlerin derhal serbest bırakılması" çağrısında bulundu.

    Mısır'da ordunun yönetime el koymasını protesto etmek amacıyla başkent Kahire'deki Rabiatu'l-Adeviye Meydanı'nda toplanan Mısırlılara seslenen Bedii, Ezher Şeyhi Tayyib'in tutumunu eleştirmiş ve Ezher'in dini bir kurum olduğunu belirterek Mısır halkı adına konuşma yetkisi bulunmadığını söylemişti.

    Mursi taraftarlarına saldırı: En az 4 ölü Mısır'ın başkenti Kahire'deki darbe karşıtı gösteriler sırasında ordu göstericilerin üzerine ateş açtı.

    Mısır, Refah sınır kapısını kapattı Mısır'da Mursi'nin yerine geçen Darbe yönetimi ilk iş olarak Refah Sınır kapsını kapattı. Ordu ikinci adım olarak Mısır'da bazı bölgelerde olağanüstü hal ilan etti.

    Mısırlı polis darbeye böyle isyan etti! Dünya, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin askeri darbeyle indirilmesini izlerken, İçişlerinde görevli bir polis darbeye adeta isyan etti, dünyaya çağrıda bulundu.

    İşte Mursi'nin bir yıllık iktidar mücadelesi 356 günlük bir iktidarın sonu göz altı ve yargı süreci oldu. Tüm güçler karşısındaydı. Oysa o seçimle iş başına gelmişti. Hem de ilk kez yapılan bir demokratik seçimle. İşte Mursi'nin bir yıllık iktidar mücadelesi.

    İşte Mursi'nin bir yılını anlatan duygusal kareler Bu görüntüler Mısır'da askeri darbe ile görevinden uzaklaştırılan Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin bir yılını en güzel şekilde özetliyor.

    Muhammed Mursi Türkiye önerisini reddetmiş! Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye ordunun darbeden önce Türkiye'ye gitme teklifi sunduğu ortaya çıktı.

    Kaynak: Haber7





    Mısır'da İhvan'ın 2 numarası tutuklandı Yorumları