Yemen'de Mursi lehine gösteri yapıldı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 07-05-2013 (13:34)   Son Mesaj: 07-05-2013 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 287  

    07-05-2013

    Yemen'de Mursi lehine gösteri yapıldı

    Yemen'de Mursi lehine gösteri yapıldı
    Yemen'de Mursi lehine gösteri yapıldı

    Yemen'deki Mısırlılar, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek gösterisi düzenledi.

    Yemen'deki Mısırlılar, devrik Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek gösterisi düzenledi. Başkent Sana'daki Kahire Büyükelçiliği önünde biraraya gelen göstericiler, seçimle iktidara gelen Mursi'yi destekleyen sloganlar attı.

    Güvenlik güçlerinin önlem aldığı eylemde, "Ordunun yönetime el koyması kabul edilemez", "Ordunun bu yaptığı demokrasi ve Mısır devrimine vurulan bir darbedir" yazılı dövizler taşındı.

    Yemen'deki koalisyon hükümetinin en büyük ortağı Yemen Birlik Partisi dün yaptığı yazılı açıklamada, Mısır ordusunun yönetime el koymasını kınamış, "Mısır ordusu halkın iradesine karşı darbe yapmış ve Mısır halkının yüzlerce şehit verdiği 25 Ocak devriminin ilk kazanımı olan demokratikleşme sürecini baltalamıştır" ifadelerini kullanmıştı.

    Yemen Cumhurbaşkanı Abdu Rabbu Mansur Hadi, geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a yeni görevi münasebetiyle tebrik mesajı göndermişti.

    Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin çarşamba akşamı ordunun ülke yönetimine el koyduğunu, anayasanın askıya alındığını ve erken seçimler yapılıncaya kadar Anayasa Mahkemesi Başkanı Muhammed Adli Mansur'un geçici cumhurbaşkanı olarak atandığını açıklamıştı.Mansur, dün yapılan törenle geçici cumhurbaşkanlığı görevi için yemin etmişti.

    AA





    Yemen'de Mursi lehine gösteri yapıldı Yorumları