El Ezher şeyhinden darbeye destek açıklaması   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 07-04-2013 (13:33)   Son Mesaj: 07-04-2013 (13:33)    Cevap: 0    Gösterim: 354  

    07-04-2013

    El Ezher şeyhinden darbeye destek açıklaması

    El Ezher şeyhinden darbeye destek açıklaması
    El Ezher şeyhinden darbeye destek açıklaması

    Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, ''Başkanlık seçiminin yapılmasını, 'iki zarardan büyüğü, hafifi ile defedilir', fıkıh prensibinden hareketle destekledim'' dedi.

    Ezher Şeyhi Ahmed et-Tayyib, ''Başkanlık seçiminin yapılmasını, 'iki zarardan büyüğü, hafifi ile defedilir', fıkıh prensibinden hareketle destekledim'' dedi. Mısır Savunma Bakanı Abdulfettah es-Sisi'nin açıklamalarının ardından konuşan Tayyib, "Mısır şimdi iki seçenekle karşı karşıyadır, tatlısı dahi acıdır. En acısı ise halkın karşı karşıya gelerek kanının dökülmesidir. Bazıları başkanı destekliyor bazıları karşı çıkıyor, bu krizden çıkış için, 'iki zarardan büyüğü, hafifi ile defedilir' fıkıh kaidesi uyarınca erken seçim yapılmasını destekledim'' diye konuştu.

    Tayyib, konuşmasını ''Allah'tan, bu görüşümle bir arada yaşayan ve ihtilafa düşen iki kesimin arasını düzeltmesini diliyorum. Hepimiz aynı topraklarda yaşıyor, aynı Nil'den içiyoruz'' temennisiyle sonlandırdı.

    Mursi taraftarları meydanları terk etmiyor Mısır'da ordunun yönetime el koymasının ardından Mursi'yi destekleyen göstericiler meydanlardan ayrılmayacaklarını belirtiyor.

    Mısır'da darbeye muhalefetten destek Mısır'da liberal ve sol eğilimli partileri bünyesinde barındıran Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin (UKC) Sözcüsü Muhammed el-Baradai, "Ordunun ülkedeki krizi sonlandırmak amacıyla ortaya koyduğu yol haritası, 25 Ocak devriminin gidişatını düzeltme amacını taşıyor" dedi.

    Generaller darbe ile ilgili ABD'ye bilgi vermiş Amerikalı yetkililer, Mısır Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı darbe yapan generallerin yönetimde uzun süre kalmayacağı garantisini verdiklerini aktardı.

    Sosyal medyada Mısır darbesi Sosyal medyada Mısır darbesi

    Mısır'da yönetime el koyan ordudan ilk açıklama Mısır Genelkurmay başkanı ve Savunma Bakanı Sissi, ülkede huzurun sağlanması için çağrıda bulunduklarını ancak Cumhurbaşkanı Mursi'nin bunu dikkate almadığını söyledi.

    AB'den Mısır ile ilgili açıklama geldi! Avrupa Birliği Dışilişkiler Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton, Mısır'daki gelişmeleri yakından kaygıyla izlediklerini belirtti.

    Asker darbe yaptı Mursi darbeyi reddetti Kahire'de Mursi taraftarları ile karşıtları arasında çatışmalar sonrasında Mısır Genelkurmay Başkanı ve Savunma Bakanı Sissi Mısır Televizyonu'ndan halka hitap etti ve yeni dönemle ilgili açıklamalarda bulundu. Buna karşı bir açıklama da Mursi tarafından yapıldı.

    Türkiye'den Mısır için tarihi çağrı Türkiye'nin, dost ve kardeş Mısır'ın istikrar ve güvenliğini, hem ülke hem de bölge için hayati önemde gördüğü bildirildi. Dışişleri Bakanlığı Mısır'daki gelişmelerle ilgili şu bildiriyi yayınladı:

    Dünya Mısır'daki gelişmeleri endişe ile izliyor Mısır'da meydanların Cumhurbaşkanı Mursi'ye karşı harekete geçmesi ve Ordu birliklerinin meydanlara çıkmasından sonra dünyadan açıklamalar gelmeye başladı.





    El Ezher şeyhinden darbeye destek açıklaması Yorumları