Alman Ordusu iç patlamaya doğru gidiyor   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 06-25-2013 (13:27)   Son Mesaj: 06-25-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 377  

    06-25-2013

    Alman Ordusu iç patlamaya doğru gidiyor

    Alman Ordusu iç patlamaya doğru gidiyor
    Alman Ordusu iç patlamaya doğru gidiyor

    Almanya'da insansız hava araçlarından (İHA) dolayı eleştirilerin hedefinde olan Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere'ye bir darbe de Alman Ordusu'ndaki komutanlardan geldi.

    Almanya'da insansız hava araçlarından (İHA) dolayı eleştirilerin hedefinde olan Federal Savunma Bakanı Thomas de Maiziere'ye bir darbe de Alman Ordusu'ndaki komutanlardan geldi. Alman Ordu Sendikası'nın Chemnitz Teknik Üniversitesi Siyasi Bilimler Enstitüsü'ne yaptırdığı araştırmada yüksek rütbeli komutanların orduda yürütülen reformlardan memnun olmadığı ortaya çıktı.

    Araştırmaya katılan yaklaşık 2 bin 300 üst rütbeli komutan ve sivil yöneticinin dörtte üçlük bölümü reform planlarında değişiklikler ve düzenlemeler yapılmasından yana. Savunma bakanının reformunu olumlu bulanların oranı ise yüzde 8'de kaldı.

    Araştırma sonucunu basına tanıtan Alman Ordu Sendikası Başkanı Ulrich Kirsch, bu rahatsızlığın ana sebebinin asker ve personel sayısının azaltılması olduğunu söyledi. Alman Ordusu'nun ‘iç patlamaya' doğru ilerlediğini savunan Kirsch, reformların 2017 yılında tamamlanmasına kadar 10 bin yeni süreli iş yeri oluşturulmasını talep etti. Reform planların kökten değiştirilmesine, ‘reformun reformuna' karşı olduğunu ifade eden Kirsch, ?Bu Alman Ordusu'nun omurgasını dağıtır.? dedi.

    TU Chemnitz Siyasi Bilimler Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Gerd Strohmeier, bir önceki ile yeni araştırmanın arasındaki farklara dikkat çekti. ?İkinci araştırmanın sonuçları endişe verici. Siyasi bir düzenlemeye ihtiyaç olduğu bariz ortada.? diyen Strohmeier, şu sonuçları aktardı: ?Katılımcıların yüzde 83'ü mesleki açıdan geleceğe yönelik planlama yapabilmek için daha iyi imkan talep ediyor. Yüzde 73'lük bölüm ise aile ve mesleğin birlikte götürülebilmesi için daha iyi şartlar isterken, maaşlarının artırılmasını dile getirenlerin oranı yüzde 43'ü oluşturdu.? Yakın çevresindeki insanlara askerlik mesleğini önereceklerin oranının ise yüzde 17'de kalması dikkat çekti.

    Alman Ordusu'nda yapılan reformlar çerçevesinde 1 Haziran 2011'den itibaren zorunlu askerlik kaldırıldı. Ayrıca asker ve sivil personelin sayısı 250 binden 185 bine düşürülmesi planlanıyor.





    Alman Ordusu iç patlamaya doğru gidiyor Yorumları