'Yeterli silah verilmezse Cenevre'ye gitmeyiz'   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 06-22-2013 (13:34)   Son Mesaj: 06-22-2013 (13:34)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    06-22-2013

    'Yeterli silah verilmezse Cenevre'ye gitmeyiz'

    'Yeterli silah verilmezse Cenevre'ye gitmeyiz'
    'Yeterli silah verilmezse Cenevre'ye gitmeyiz'

    Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris, ?Eğer yeterli silah ve teçhizat, özellikle anti tank ve anti uçak füzeleri verilmezse, Cenevre'ye gitmeyeceğiz? dedi.

    Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris, ?Eğer yeterli silah ve teçhizat, özellikle anti tank ve anti uçak füzeleri verilmezse, Cenevre'ye gitmeyeceğiz? dedi. Özgür Suriye Ordusu Komutanı Selim İdris, İHA'ya özel açıklamalarda bulundu. İdris, G8 toplantısıyla ilgili, G8 toplantısı ve Suriye konusunda tartışılmasının önemli olduğunu belirterek, Rusya'nın Suriye konusunda oynadığı rolün işleri zorlaştırdığını söyledi. İdris, Rusya'nın oynadığı rol ile birlikte toplantının sonucunun çok olumlu olmadığına dikkat çekti. İdris, ?Rusya, Suriye diktatörlüğünü koruma rolünü oynamaya devam edecektir. Rusya Federasyonu'nu Suriye rejimine askeri, mali, diplomatik destek veriyor? ifadelerini kullandı.

    İdris, Cenevre 2 toplantılarına katılmalarının koşulunun silah yardımı olduğuna işaret ederek, ?Eğer yeterli silah ve teçhizat özellikle anti tank ve anti uçak füzeleri, ağır silahlar bizlere verilmezse, Cenevre'ye gitmeyeceğiz. Çünkü, Cenevre'ye gitmek anlamsız ve yararsız. O yüzden alanlardaki durum değişmezse Cenevre'ye gitmeyeceğiz? dedi.

    "EĞER SAVAŞMADAN OLSAYDI YAPARDIK"

    Savaşın amacının Suriye rejimini devirmek olduğunu söyleyen İdris, ?Rejime son vermeliyiz. Eğer savaşmadan Suriye rejimini devirebilseydik, yapardık. Esed iktidarı bırakır ve ülkeyi terk ederse, yüksek askeri görevlerde bulunanlar yargılanırsa diplomatik çözüm olur? ifadelerini kullandı.

    Esed'a, Avrupa'nın yardım etmesi halinde Suriye'deki durumun daha da kötüleşeceği konusunda İdris, ?Silahımız olmazsa rejim ve Hizbullah bizi öldürecek. Bunu yaptılar da. Olaylar barışçıl olarak başlamıştı.

    Polis ve asker eylemcilere kaşı ateş açtılar. Eylemcileri öldürdüler, tutukladılar. Kendimizi, halkımızı korumak için silaha ihtiyacımız var. Kendimizi savunduğumuz zaman Beşar'ı müzakere masasına oturtabiliriz? şeklinde konuştu.

    Gezi Parkı olayları ile ilgili olarak İdris, Türkiye'de demokrasi olduğunu ifade etti. İdris, ?Rüyalarımızda gördüğümüz her şeye sahipsiniz. Suriye'de sizin sahip olduklarınız hakkında hayal edemeyiz. Türkiye'de demokrasi var. Gösteri yapmalarına gerek yok. Demokratik bir Parlamentosu var. Suriye'de diktatörlük var, parlamento gibi bir kurumumuz yok? diye konuştu.

    (İHA)

    Kaynak: İHA





    'Yeterli silah verilmezse Cenevre'ye gitmeyiz' Yorumları