Yunanistan: Arap Baharı'yla mukayese edilemez   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 06-08-2013 (13:31)   Son Mesaj: 06-08-2013 (13:31)    Cevap: 0    Gösterim: 381  

    06-08-2013

    Yunanistan: Arap Baharı'yla mukayese edilemez

    Yunanistan: Arap Baharı'yla mukayese edilemez
    Yunanistan: Arap Baharı'yla mukayese edilemez

    Yunanistan Dışişleri Bakan Yardımcısı Tsiaras, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara ilişkin açıklama yaptı.

    Yunanistan DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Tsiaras, Taksim Gezi Parkı'ndaki olaylara iliÅŸkin açıklama yaptı. Yunan devlet televizyonuÂ*NET TV'deÂ*bir programa katılan Yunanistan DışiÅŸleri Bakan Yardımcısı Kostas Tsiaras, Taksim Gezi Parkı eylemlerini deÄŸerlendirdi. Eylemlerin Arap Baharı ile benzerlik göstermediÄŸini belirten Tsiaras,Â*Türkiyede kalkınma hızının büyük Â*olduÄŸunu, devlet yatırımlarının yapıldığını ve iÅŸsizlik oranının çokÂ*düşük seviyelerde seyrettiÄŸini belirtti.

    TÜRKİYE BÖLGE İÇİN ÖNEMLİ

    Türkiye'de en yakın zamanda sükunet ve istikrarın geri gelmesi yönündeki umudunu dile getiren Tsiaras, bunun gerek komÅŸu ülkeninÂ*gerekse bölgenin çıkarına olduÄŸunu vurguladı. Tsiaras, Türkiye'nin son yıllarda demokrasi yönündeÂ*Â*çaba sarf ettiÄŸine dikkati çekerek, bunun kolay bir süreç olmadığını aktardı.

    AVRAMOPULOS-DAVUTOĞLU ARASINDA TELEFON GÖRÜŞMESİ

    Ä°stanbul'da gözaltına alınanÂ*YunanÂ*öğrenciye de deÄŸinenÂ*Tsiaras, Yunanistan DışiÅŸleri Bakanı Dimitri Avramopulos'un, Â*bu konuda Türk mevkidaşıÂ*Ahmet DavutoÄŸlu ile telefonda görüştüğünü ifade etti. Tsiaras, konunun olumlu bir ÅŸekilde sonuçlandığını kaydetti. Öte yandan, TaksimÂ*Gezi Parkı'ndaki olaylar sırasında gözaltına alınan öğrenci Yorgo Ä°atridis,Â*Yunan basınına Â*verdiÄŸi demeçte "Yanlış zamanda yanlış yerdeydim" dedi.

    Gözaltına alınmasının YunanÂ*olmasıyla hiçbir alakasının bulunmadığını vurgulayan Ä°atridis, polistenÂ*ÅŸiddet görmediÄŸini de belirtti.

    Kaynak: AA





    Yunanistan: Arap Baharı'yla mukayese edilemez Yorumları