Beşşar Esed'den flaş S-300 açıklaması   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 05-30-2013 (13:30)   Son Mesaj: 05-30-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 293  

    05-30-2013

    Beşşar Esed'den flaş S-300 açıklaması

    Beşşar Esed'den flaş S-300 açıklaması
    Beşşar Esed'den flaş S-300 açıklaması

    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Hizbullah'ın El- Manar televizyonuna önemli bir açıklama yaptı.

    Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed, Hizbullah'ın El- Manar televizyonuna önemli bir açıklama yaptı. Beşşar Esed, Hizbullah'ın televizyonuna verdiği demeçte, S-300 füzelerinin ilk partisinin Suriye'ye ulaştığını söyledi.

    İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon'un "S-300 füzeleri Suriye'ye ulaşırsa ne yapacağımızı bileceğiz" demesinden yalnızca 2 gün sonra Suriye liderinin böyle bir açıklama yapması dikkat çekti.

    Moşe Yalon, çarşamba gününe kadar devam edecek kimyasal silah saldırısı tatbikatı nedeniyle gittiği Rample İç Cephe Komutanlığı üssünde yaptığı açıklamada, Rusya ve Suriye'ye gözdağı vermişti.

    Savunma Bakanı Yalon, Rusya'nın Suriye'ye satışı için anlaşma yaptığı S-300 savunma sistemi füzeleri için, "S-300 konusu gündeme, Rusya'nın Suriye'ye bu füzelerini tedarik etme niyeti üzerine geldi. Bu adım bizi tehdit etmek içindir ancak şu ana kadar teslimat yapılmadı. Bunu kanıtlayabilirim ve umarım yapılmaz. Eğer bir talihsizlik olur ve Suriye'ye ulaşırlarsa ne yapacağımızı bileceğiz" diye konuşmuştu.

    İsrail'den korkutan tehdit: Gerekeni yaparız! İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Rusya'dan Suriye'ye gönderilmesi planlanan gelişmiş S-300 füzelerinin Suriye'ye ulaşması durumunda 'gerekeni' yapacaklarını açıkladı.

    'Rusya İsrail'le gizlice anlaştı' iddiası Rusya'nın S-300 füze savunma sistemini Suriye'ye vermemek için İsrail'le gizlice anlaştığı iddia edildi. Anlaşmaya göre, Rusya Esad'a S-300 füzeleri göndermeyecek, İsrail de artık Suriye'ye hava saldırısı düzenlemeyecek.

    S-300 füzeleri Suriye'ye doğru yola çıktı İsrail, dünyada tepkilere neden olan Rusya'nın Suriye'ye S-300 füzesi satışında düğmeye basıldığını açıkladı.

    İsrail'den Suriye için 300 füzesi iddiası İsrail Hava Kuvvetleri Komutanı Amir Eshel, Rus yapımı S-300 uzun menzilli hava savunma sistemi füzelerinin Suriye'ye doğru yola çıktığını iddia etti.

    Ruslardan Suriye'ye S-300 verme sinyali Rusya parlamentosu alt kanadı Duma Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Aleksey Puşkov, Moskova'nın Suriye'de uçuşa kapalı alan oluşturulması yaklaşımına karşı olduğunu, bunun hava saldırısı için ilk adım olarak kullanılabileceğini söyledi.





    Beşşar Esed'den flaş S-300 açıklaması Yorumları