İşte Esed zulmünden ölümüne kaçış   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 05-12-2013 (13:25)   Son Mesaj: 05-12-2013 (13:25)    Cevap: 0    Gösterim: 332  

    05-12-2013

    İşte Esed zulmünden ölümüne kaçış

    İşte Esed zulmünden ölümüne kaçış
    İşte Esed zulmünden ölümüne kaçış

    Suriye'de Esed yönetimine bağlı asker ve şebbiha milislerinin sahil bölgelerindeki katliamları sürüyor. Hayatlarını kurtarmak isteyen başta kadın ve çocukların olduğu yüzlerce sivil, boğulma tehlikesini göze alarak Asi nehrini geçiyor.

    Suriye'de Esed yönetimine bağlı asker ve şebbiha milislerinin sahil bölgelerindeki katliamları sürüyor. Hayatlarını kurtarmak isteyen başta kadın ve çocukların olduğu yüzlerce sivil, boğulma tehlikesini göze alarak Asi nehrini geçiyor. Suriye'de Hizbullah askerleri desteğiyle yönetime bağlı ordunun Humus'un Kuseyr bölgesini kuşattığı ve halka yönelik şehri terk etmeleri çağrısı yaptıkları belirtiliyor. Atılan broşürlerde "terörist" olarak nitelendirilen muhaliflerin teslim olmaması durumunda büyük çapta saldırı gerçekleştirileceği uyası yapıldığı ifade ediliyor.

    Hama'nın Halfaya bölgesinde halk katliam endişesi ile çoluk çocuk boğulma tehlikesini göze alarak Asi Nehri'ni geçmeye çalışıyor. Etnik bir temizlikten endişelenen Halfya halkı nehrin her iki tarafına bağladıkları iple ölümüne yolculuk yapıyor. Sosyal paylaşım sitelerinde yer alan görüntülerde özellikle kadın ve çocukların nehri geçerken korkudan çığlık attıklara görülüyor. Yüzlerce kişi hayatta kalmak için kucaklarında taşıdıkları çocukları ile boğulma tehlikesine göze alarak nehri geçiyor.

    Öte yandan bu sabah, halkın katliamdan kaçmaya çalıştığı Halfaya'da sabahın erken saatlerinde Esed'e bağlı ordunun gerçekleştirdiği bombardımanda en az 30 kişinin yaşamını kaybettiği belirtildi.

    Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Navi Pillah, yaptığı açıklamada yönetime bağlı ordunun Lübnan sınırındaki Kuseyr'de büyük çapta bir katliam yapmasından endişe ettiğini söyledi.



    Kaynak: CİHAN





    İşte Esed zulmünden ölümüne kaçış Yorumları