Özüre rağmen İsrail'e resepsiyon şoku   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 04-26-2013 (13:28)   Son Mesaj: 04-26-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 350  

    04-26-2013

    Özüre rağmen İsrail'e resepsiyon şoku

    Özüre rağmen İsrail'e resepsiyon şoku
    Özüre rağmen İsrail'e resepsiyon şoku

    İsrail'in Ankara'da ikinci katip seviyesindeki Maslahatgüzarı Yosef Levi Sfari, ülkesinin bağımsızlık günü nedeniyle dün akşam Swissotel'de bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, hükümeti temsilen katılım olmadı.

    İsrail'in Ankara'da ikinci katip seviyesindeki Maslahatgüzarı Yosef Levi Sfari, ülkesinin bağımsızlık günü nedeniyle dün akşam Swissotel'de bir resepsiyon verdi. Resepsiyona, hükümeti temsilen katılım olmadı. Aynı zamanda Dışişleri Bakanlığı'ndan büyükelçi seviyesi ile Türk Silahlı Kuvvetleri'nden de resepsiyona hiç katılım olmadı. Bu tablo da, iki ülke arasında özür ile başlayan normalleşme sürecinin henüz tamamlanmadığı ve ilişkilerin normalleşmesinin henüz resmiyet kazanmadığı olarak yorumlandı.

    Resepsiyona Türkiye'yi temsilen katılım olmaması nedeniyle açılış, sadece İsrail maslahatgüzarı tarafından yapıldı.

    TÜRK BAYRAĞI VE İSRAİL JESTİ

    Resepsiyon salonunda, İsrail'in yanısıra Türk bayrağı da vardı. Türkiye ile İsrail'in milli marşları okunurken, porotokelde sadece İsrail maslahatgüzarı ve sözcüsü vardı. Arkada yer alan isimlerden biri de, ABD'nin Ankara Büyükelçiliği müsteşarı idi.

    Türkiye ile İsrail'in ikili ilişkilerinin düzelmesine önem veren ABD'nin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone'nin de, normalleşme resmiyet kazanmadığı için resepsiyona gelmediği yerine müsteşarını gönderdiği yorumları yapıldı.

    GENEL MÜDÜR YARDIMCISI DÜZEYİNDE KATILIM

    Maslahatgüzar Yosef Levi Safari'nin evsahipliği yaptığı resepsiyona Hükümet'i temsilen kimse gelmezken CHP'den Tunceli Milletvekili Kamer Genç, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, CHP İstanbul Milletvekili Osman Korutürk katıldı.

    Dışişleri Bakanlığı'ndan ise sadece Protokol Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Tuncay Özçuhadar katıldı. Akil İnsanlar heyetinden Doğu Ergil'in de katıldığı resepsiyonda çok sayıda diplomatik misyon temsilcisi de hazır bulundu.

    Resepsiyonda İstiklal Marşı ve İsrail Marşı'nın okunmasının ardından pastayı Levi Safari, İsrail'in İstanbul Başkonsolosu Moşe Kamhi ve Büyükelçilik Basın Sözcüsü Nizar Amir birlikte kesti.

    Kaynak: Hurriyet, AA





    Özüre rağmen İsrail'e resepsiyon şoku Yorumları