BeÅŸÅŸar Esed'i yakacak görüntüler   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 04-14-2013 (13:30)   Son Mesaj: 04-14-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 364  

    04-14-2013

    Beşşar Esed'i yakacak görüntüler

    Beşşar Esed'i yakacak görüntüler
    Beşşar Esed'i yakacak görüntüler

    Beşşar Esed yanlılarının saldırısında çoğu sivil 103 kişi hayatını kaybederken Suriye'de incelemelerde bulunan BM heyeti kimyasal silah kullanıldığına dair kritik delillere ulaştı.

    Beşşar Esed yanlılarının saldırısında çoğu sivil 103 kişi hayatını kaybederken Suriye'de incelemelerde bulunan BM heyeti kimyasal silah kullanıldığına dair kritik delillere ulaştı. VİDEO İÇİN TIKLAYIN Abdurrahman Koç'un haberi

    Uluslararası camia tarafından incelemeye alınan görüntülerde ölenler arasında kadınları ve çocukların da olduğu net bir şekilde görülüyor.

    Suriye'de Esed güçlerinin kimyasal silah kullandığını iddia eden muhaliflere İngiliz Ordusu uzmanlarından destek geldi. Uzmanlar inceleme yapmak için Suriye'ye gitti.

    Şam , İdlib ve Dera'da inceleme yapan uzmanlar kimyasal silah kullanıldığına dair kritik delillere ulaştı.
    İngiliz Time gazetesinin iddiasına göre, uzmanlar Şam çevresinden toprak örneği alarak inceleme yaptı.

    İncelemeler sonucunda 'Suriye'de kimyasal silah kullanıldığına dair hiçbir şüphe yoktur' açıklaması yapıldı. Ancak heyet bu silahın hangi zaman diliminde kullanıldığına dair kesin bir bilgi sahibi değil.



    Aynı şekilde Kıbrıs'ta bulunan Birleşmiş Milletler'e bağlı bir heyet, iddiları doğrulamak için bölgede inceleme yapmaya karar verdi. Heyet, Suriyeli yetkililerin onayını bekliyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi ise yaptığı açıklamada Halep'teki gazlı saldırı sonucu bir kadın ve 2 çocuğun öldüğünü söyledi.

    Muhalifler, Esed ordusunu kimyasal silah kullanmakla suçlarken, siviller kimyasal silah tehlikesi karşısında endiÅŸeleniyor.Â*Åžam çevresinde bulunan bu hastane görüntüleri, kimyasal silah kullanımına kanıt olarak gösteriliyor.

    Kaynak: Haber7





    Beşşar Esed'i yakacak görüntüler Yorumları