Esed'in çocuk katliamı devam ediyor   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 04-01-2013 (13:30)   Son Mesaj: 04-01-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    04-01-2013

    Esed'in çocuk katliamı devam ediyor

    Esed'in çocuk katliamı devam ediyor
    Esed'in çocuk katliamı devam ediyor

    Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 178 kişi hayatını kaybetti.

    Suriye'de Beşşar Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin çeşitli kentlerde yönetim karşıtlarına yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 178 kişi hayatını kaybetti. Suriye'nin birçok bölgesinde Özgür Suriye Ordusu ile yönetime bağlı güçler arasında çatışmalar, devam ediyor. Ordunun dünkü bombardımanlarda ülke genelinde 178 kişi yaşamını yitirdiği belirtildi.
    Suriye Yerel Koordinasyon Komiteleri, Pazar günü gerçekleşen saldırılarda 17'si çocuk, 16'sı da kadın olmak üzere toplam 178 kişinin öldüğünü duyurdu. Açıklamada başkent Şam ve banliyölerinde 105, Humus'ta 34, Halep'te ise 21 kişinin hayatını kaybettiği kaydedildi.

    Suriye Devrim Konseyi ise bugün Şam'ın Tişrin ve Haffira semtlerinde Esed güçleri ile muhalifler arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini duyurdu. Ordunun Filistin mültecilerinin yaşadığı Yermük Kampı ile Hacer el Esved bölgelerinin bombalandığı bildirildi.

    Şam'ın Ğuta el Şarkiyye bölgesinde bombardımanın görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde bombalara hedef olan bir evde 7 aylık bir bebeğin feci bir şekilde öldüğü görülüyor. Vücudunun çeşitli yerlerinde yanıklar olan Mehdi el Sehli isimli bebeğin kafasındaki şarapnel parçaları dikkat çekiyor. Yelda semtinde ise evi isabet alan yaşlı bir kadın oğlunun intikam yeminini ederek, Esed yönetimini Filistinliler ile Suriye halkı arasında fitne çıkarmaya çalıştığını ifade ediyor.

    Yönetime bağlı ordunun Şam'ın İrbin, Keferbatne bölgelerinin yoğun bombardıman sonucu aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin öldüğü ifade edildi.
    Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA ülkenin çeşitli bölgelerinde ordunun gerçekleştirdiği operasyonlarda 'terörist' olarak nitelendirdiği çok sayıda kişinin öldüğü ve yaralandığını duyurdu

    Kaynak: CİHAN





    Esed'in çocuk katliamı devam ediyor Yorumları