Türk kökenli Yahudilerin özür memnuniyeti   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 03-26-2013 (13:26)   Son Mesaj: 03-26-2013 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 323  

    03-26-2013

    Türk kökenli Yahudilerin özür memnuniyeti

    Türk kökenli Yahudilerin özür memnuniyeti
    Türk kökenli Yahudilerin özür memnuniyeti

    İsrail'de yaşayan 80 binin üzerindeki Türkiye kökenli Yahudi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinden memnun olduklarını belirten açıklama yayımladı.

    İsrail'de yaşayan 80 binin üzerindeki Türkiye kökenli Yahudi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinden memnun olduklarını belirten açıklama yayımladı. İsrail'deki Türkiyeliler Birliği Derneği Başkanı Zali De Toledo tarafından yayımlanan ve ''Saygıdeğer Türk halkına'' diye başlayan açıklamada, ''İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür dilemesi ve tazminat taahhüdünde bulunmasından memnun olduk'' ifadelerine yer verildi.

    Türkiyeliler Birliği Derneği'nin iki ülke arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinde köprü vazifesini üzerine almaya hazır olduğuna işaret edilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

    ''İki ülke arasındaki soğuk ilişkilerden en fazla zarar gören topluluk, İsrail ve diğer ülkelerde yaşayan Türk Yahudileridir. Bu vesile ile ilişkilerin normalleşmesinden en fazla mutluluk duyan da Türk Yahudileridir.''

    İsrail Devlet İstatistik Enstitüsü (Halishka Hamerkazit Le Statistika) verilerine göre, İsrail'in kuruluşundan 2001 yılına kadar Türkiye'den İsrail'e 70 bin 407 kişi göç etti. Bu sayının 30 bin 600'ü İsrail dışında doğan Yahudilerden oluşuyor.

    Yaklaşık 20 bin Türkiye kökenli Yahudinin çifte vatandaÅŸlık hakkına sahip olduÄŸu belirtiliyor. Â*

    AA





    Türk kökenli Yahudilerin özür memnuniyeti Yorumları