Muhalifler kamu binalarını vuruyor!   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 03-26-2013 (13:30)   Son Mesaj: 03-26-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 309  

    03-26-2013

    Muhalifler kamu binalarını vuruyor!

    Muhalifler kamu binalarını vuruyor!
    Muhalifler kamu binalarını vuruyor!

    Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ilk defa kendi imkanlarıyla ürettikleri havan topu ve roketlerle, başkent Şam'ın merkezinde aralarında Genelkurmay Başkanlığı'nın da bulunduğu kamu binalarına saldırılarda bulundu.

    Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) birlikleri ilk defa kendi imkanlarıyla ürettikleri havan topu ve roketlerle, başkent Şam'ın merkezinde aralarında Genelkurmay Başkanlığı'nın da bulunduğu kamu binalarına saldırılarda bulundu. Esed güçlerinin her gün Kasyun Dağı'ndan muhaliflerin etkin olduğu Doğu Guta, Yermuk, Seyyide Zeyneb, Haresta, Zemelka, Muaddamiye, Tedamun ve Cobar bölgelerine yoğun bir şekilde top ve roketlerle saldırı düzenliyor. Buna karşılık muhalifler de son günlerde kendi imkanlarıyla yaptıkları havan topu ve roketlerle kent merkezinde aralarında Genelkurmay Başkanlığı'nın da bulunduğu kamu binalarına saldırılar gerçekleştirdi.

    Yerel kaynaklar, başkentte ÖSO ile Esed güçleri arasındaki çatışmaların genellikle gece geç saatlerde başladığını ve sabaha kadar sürdüğünü bildirdi. Görgü şahitleri, Şam'da meydana gelen patlamaların genellikle sabahın erken saatlerinde gerçekleşmesinin halk arasında paniğe yol açtığını belirtti.

    ''Rejimin kalelerini bir bir vurmaya başladık''

    ÖSO'ya bağlı Rıdvan Tugayı Komutanı Rıdvan Ebu Ubeyde, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Kendi imkanlarımızla yaptığımız silahlarla rejimin kalelerini bir bir vurmaya başladık ve bunda büyük ölçüde başarılı olduk'' diye konuştu.

    Şam'ın doğu, güney ve batı kesimlerinin yüzde 95'inden fazlasının muhaliflerin kontrolünde olduğunu ileri süren Ebu Ubeyde, dışarıdan silah almadıklarını fakat Esed rejiminden bazı gelişmiş silahlar ele geçirildiğini dile getirdi.

    Önümüzdeki süreçte Şam'daki askeri binalara saldırıların artacağını kaydeden Ebu Ubeyde, rejimin operasyonel gücü kalmadığından kent ve beldeleri füze ve Scud füzeleriyle vurduğunu söyledi.

    AA





    Muhalifler kamu binalarını vuruyor! Yorumları