Irak'tan Arap Birliğine 'güvenlik' teklifi   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 03-26-2013 (13:29)   Son Mesaj: 03-26-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 294  

    03-26-2013

    Irak'tan Arap Birliğine 'güvenlik' teklifi

    Irak'tan Arap Birliğine 'güvenlik' teklifi
    Irak'tan Arap Birliğine 'güvenlik' teklifi

    Irak, 24. Arap Birliği Zirvesi'nde ''Arap Güvenlik Konseyi'' kurulmasını önerdi.

    Irak, 24. Arap Birliği Zirvesi'nde ''Arap Güvenlik Konseyi'' kurulmasını önerdi. Irak Cumhurbaşkanı ikinci Yardımcısı Hudayyır Musa el-Huzai, zirvenin açılış konuşmasında, ''Arap ülkelerinde yaşanan sorunların çözümü için, Arap Güvenlik Konseyi kurulmasını öneriyoruz'' dedi.

    Arap ülkelerinin kırılgan ve yumuşak bir zemin üzerinde durduğunu belirten Huzai, ''Geçen onlarca yıl, uluslararası çözümlerin zayıflığını ispat etti. Biz kendi meselelerimizi çözüme kavuşturabiliriz'' diye konuştu.

    Arap ülkelerinde yaşanan krizler karşısında uluslararası ilgisizliğe değinen Huzai, kurulacak güvenlik konseyinin, bu ilgisizliğe uygun bir cevap olacağını kaydetti.

    Hadir Musa Hızai, ayrıca Suriye'de güvenlik açısından istikrar sağlanana kadar Arap Parlamentosu'nun Şam'dan Bağdat'a taşınmasının yanı sıra Kudüs'ün özgürlüğü için bir konferans düzenlenmesini önerdi.

    AA





    Irak'tan Arap Birliğine 'güvenlik' teklifi Yorumları