Baradey'in Nobel ödülü için iptal baÅŸvurusu   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 03-24-2013 (13:30)   Son Mesaj: 03-24-2013 (13:30)    Cevap: 0    Gösterim: 320  

    03-24-2013

    Baradey'in Nobel ödülü için iptal başvurusu

    Baradey'in Nobel ödülü için iptal başvurusu
    Baradey'in Nobel ödülü için iptal başvurusu

    Mısır'da Vasat Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsam Sultan, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski Başkanı ve Düstur Partisi Lideri Muhammed El Baradey'in Nobel Barış Ödülü'nün iptali için İsveç Akademisi'ne dilekçe göndereceklerini açıkladı.

    Mısır'da Vasat Partisi Genel BaÅŸkan Yardımcısı Ä°sam Sultan, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) eski BaÅŸkanı ve Düstur Partisi Lideri Muhammed El Baradey'in Nobel Barış Ödülü'nün iptali için Ä°sveç Akademisi'ne dilekçe göndereceklerini açıkladı. Yazılı bir açıklama yapan Sultan, Müslüman KardeÅŸler DerneÄŸi (Ä°hvan) Genel Merkezi ile ülke genelinde yaÅŸananÂ*ÅŸiddet olaylarını Baradey'in yönettiÄŸini iddia ederek, Baradey'in Nobel Barış Ödülü'nün geri alınabilmesi için imza topladıklarını, toplanan imzalar ile Ä°sveç'e baÅŸvuru dilekçesi göndereceklerini kaydetti.

    Baradey'in Mısır'daki şiddet olaylarında oynadığı rol konusunda ellerinde deliller bulunduğunu ileri süren Sultan, şiddeti benimsemeyen bazı kişilerin Düstur Partisi'nden ayrıldıklarını iddia etti.

    Düstur Partisi Lideri Bardey'in 2005 yılında aldığı ödülü, hakkındaki şiddet olaylarının soruşturulmasını engellemek için kullandığını öne süren Sultan, Baradey'in ödülünün iptal edilmesi veya geri alınması için hukukçular ile yaptıkları görüşmeler sonucunda bu şekilde bir eylem planını uygulamaya karar verdiklerini anlattı.





    Baradey'in Nobel ödülü için iptal başvurusu Yorumları