Ä°srail'in özrü dünya basınında   Konuyu açan: Tavanarasi   Ä°lk Mesaj: 03-23-2013 (13:27)   Son Mesaj: 03-23-2013 (13:27)    Cevap: 0    Gösterim: 318  

    03-23-2013

    İsrail'in özrü dünya basınında

    İsrail'in özrü dünya basınında
    İsrail'in özrü dünya basınında

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinde Netanyahu'nun özür dilemesi dünya basınında da geniş yer buldu.

    Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu arasındaki telefon görüşmesinde Netanyahu'nun özür dilemesi dünya basınında da geniş yer buldu. GALERİ İÇİN TIKLAYIN Dünya basını gelişmeyi, "İsrail Türkiye'den özür diledi ve gemide can veren 9 kişi için tazminat ödeyecek" ifadelerini kullandı.

    NEW YORK TÄ°MES GAZETESÄ°: OBAMA'NIN ESERÄ°[/B]

    Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin ABD Başkanı Obama sayesinde olduğunu yazdı.

    İsrail'in Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye'den özür dilemesi ve tazminat ödemeyi kabul etmesi ABD Başkanı Barack Obama'nın "diploması zaferi" olarak tanımlandı.

    Amerikan New York Times gazetesi, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesini ABD Başkanı Barack Obama'nın sağladığını yazdı.

    JERUSALEM POST: TARİHİMİZDE İLK KEZ ÖZÜR DİLEDİK

    İsrail'in önde gelen gazetelerinden Jerusalem Post, Netanyahu'nun Mavi Marmara olayı için Türkiye'den özür dilemesini 'İsrail tarihinde bir ilk' diye duyurdu.

    ABD Başkanı Barack Obama'nın, İsrail'i ziyareti sırasında Başbakan Netanyahu'yu uyardığını belirten gazete, Türkiye ve İsrail başbakanlarının 3 yıldır ilk defa iletişim kurduklarına vurgu yaptı.

    EL CEZÄ°RE

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2010 yılında Gazze filo olayında dokuz Türk vatandaşının ölümüne yol açan baskın için Türk devletinden özür diledi.

    THE WALL STREET JOURNAL

    İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Türk yardım gemisine yapılan baskınla ilgili olarak, Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi.

    WASHINGTON POST

    Washington Post gazetesi de, gelişmeyi internet sitesinin ilk sırasına yerleştirdi. Gazete, Obama'nın, Erdoğan ile Netanyahu arasındaki telefon görüşmesini organize ederek, İsrail'den, ''yıllardır barıştırmaya çalıştığı iki bölgesel gücü bir araya getirdikten'' sonra ayrıldığını yazdı.

    Gazetenin haberinde, Obama'nın, Mavi Marmara saldırısından bu yana, Netanyahu'dan bu tür bir özür yayınlamasını istediği, ancak Netanyahu'nun bugüne kadar bunu reddettiği belirtildi.

    Habere göre, Obama ile seyahat eden Amerikan yönetiminden üst düzey yetkililer, Obama'nın hafta içindeki görüşmeleri sırasında Netanyahu'ya, Erdoğan'a telefon açmasının önemini dile getirdiğini söylediler.

    LOS ANGELES TÄ°MES

    Los AngelesÂ*TimesÂ*gazetesinin haberinde de,Â*Netanyahu'nun, Obama'nın yanında Türkiye'den özür dilemesinin, iki eski müttefik arasında diplomatik iliÅŸkilerin tekrar normale dönmesinin yolunu açtığı kaydedildi.

    BLOOMBERG

    İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu, 2010 yılında Gazze'ye yardım filosu götüren gemide öldürülen 9 Türk için Erdoğan'dan için özür diledi.

    CNN

    CNN televizyonu, gelişmeyi son dakika olarak duyururken, İsrail'in özrü, birçok gazetenin internet sitesinde de manşet haberler arasında yer aldı.

    CNN'in haberinde, Erdoğan-Netanyahu telefon görüşmesinin, Netanyahu'nun, İsrail'den ayrılışının hemen öncesinde ABD Başkanı Barack Obama ile Ben Gurion Uluslararası havaalanında yaptığı görüşme sırasında düzenlendiği belirtildi.

    Haberde, bu gelişmenin, her iki ülkenin müttefiki olması itibariyle ABD için önem taşıdığına dikkati çekildi.

    FOX NEWS

    Netanyahu Obama ile birlikte aradığı Türkiye Başbakanı'ndan Gazze'deki olaylarla iligli özür diledi.

    USA TODAY

    USAÂ*TodayÂ*de, konuyla ilgili haberinde, Ä°srail BaÅŸbakanı'nın, Obama'nın çaÄŸrısı üzerine Türkiye'den özür dilediÄŸine iÅŸaret edilerek, görüşmeyi Obama'nın ayarladığına ve görüşme yapılırken de Netanyahu'nun yanında olduÄŸuna deÄŸinildi.

    ALMAN MEDYASI

    İsrail'in Mavi Marmara baskını sebebiyle Türkiye'den özür dilemesi Alman medyasında da geniş yer aldı.

    DÄ°E WELT

    Die Welt gazetesi haberi, internet sitesinde, ''Netanyahu Mavi Marmara'da ölenler için özür diledi'' şeklinde duyurdu. Haberde, İsrail Başbakanı'nın Gazze'ye giden yardım filosuna yapılan baskın sırasında 9 Türk aktivistin öldürülmesinden dolayı Türkiye'den özür dilediğine dikkati çekildi ve telefon görüşmesini ABD Başkanı Barack Obama'nın organize ettiği belirtildi.

    DER SPIEGEL

    Der Spiegel dergisi, ABD Başkanı Obama'nın, İsrail ziyaretinin sonunda beklenmedik bir iş yaptığını yazdı. Dergi, Obama'nın arabuluculuğunda Netanyahu'nun Başbakan Erdoğan ile telefonla görüştüğü ve 2 yıl önce Gazze aktivistlerine yapılan saldırıdan dolayı özür dilediğini kaydetti.

    Böylelikle dondurulan diplomatik ilişkilerin yeniden başlayacağı belirtilen haberde, Ortadoğu'da ve özellikle Suriye'deki durum sebebiyle ilişkilerin normalleşmesinin çok önemli görüldüğüne işaret edildi.

    ALMAN N-TV KANALI

    Alman özel televizyon Kanalı ''n-tv'nin'' internet sayfasında da, İsrail'in Türkiye'den özür dilediğine dikkati çekilerek, ''Eski düşmanlıklar gömülecek'' ifadesi kullanıldı.

    Diğer gazetelerin ve televizyonların internet sayfalarında konu ile ilgili haberler geniş bir şekilde yer aldı.

    Kaynak: AA





    İsrail'in özrü dünya basınında Yorumları