'Barış müzakereleri ABD için çok acil değil'   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 03-21-2013 (13:28)   Son Mesaj: 03-21-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 266  

    03-21-2013

    'Barış müzakereleri ABD için çok acil değil'

    'Barış müzakereleri ABD için çok acil değil'
    'Barış müzakereleri ABD için çok acil değil'

    Londra'da yayımlanan El-Hayat Gazetesi köşe yazarı Tony Francis, Obama'nın ziyaret gündemine ilişkin, ''İsrail ve Filistin arasındaki barış müzakereleri ABD'nin kritik önceliği değil'' dedi.

    Londra'da yayımlanan El-Hayat Gazetesi köşe yazarı Tony Francis, Obama'nın ziyaret gündemine ilişkin, ''İsrail ve Filistin arasındaki barış müzakereleri ABD'nin kritik önceliği değil'' dedi. Lübnanlı yazar ve siyasi analist Francis, ABD Başkanı Barack Obama'nın ziyaretinin gündem maddeleri arasında, İsrail ve Filistin arasındaki barış müzakerelerinin kritik önceliğe sahip olmadığını söyledi.

    Ziyaretin, Tel Aviv ve Washington arasında ''güven tazeleme'' amacı güttüğünü belirten Francis, Obama'nın İsrail'e ulaşmasından sonra ''İsrail ile ebedi müttefik oldukları ve İsrail'in güvenliğinin önemi'' yönünde yoğunlaşan açıklamalarına dikkati çekti.

    ''Obama'nın ziyareti, aşırı sağcı Netanyahu hükümeti döneminde İran'a karşı muhtemel askeri müdahale konusunda, ABD'nin desteğini teyit ediyor'' diyen Francis, ziyarette Suriye krizi ve muhtemel gelişmeler karşısında İsrail ile koordinasyon çalışmalarının da görüşüldüğünü dile getirdi.

    Lübnan'da yayımlanan es-Sefir Gazetesi köşe yazarı Kasım Kasır ise Obama'nın ziyaretinin, Amerikan yönetiminin yeni bir imaj çizme çalışması olduğunu iddia ederek, ''Amerikan Dışişleri ve Savunma Bakanlığı, sorunları müzakere ve barışçıl yollarla çözmeyi tercih ederek, her daim İsrail'in çıkarlarına hizmet eden devlet olma imajını değiştirmek istiyor'' ifadelerini kullandı.

    Kasır, ABD'nin, İsrail'in İran'a karşı askeri müdahale konusundaki istekliliğini ''dizginlemek'' istediğini ve İsrail'in Suriye krizine doğrudan müdahil olmasının da önüne geçmeyi hedeflediğini kaydetti.

    Kaynak: AA





    'Barış müzakereleri ABD için çok acil değil' Yorumları