Hırvat Cumhurbaşkanı Bosna Hersek'te   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 03-21-2013 (13:26)   Son Mesaj: 03-21-2013 (13:26)    Cevap: 0    Gösterim: 356  

    03-21-2013

    Hırvat Cumhurbaşkanı Bosna Hersek'te

    Hırvat Cumhurbaşkanı Bosna Hersek'te
    Hırvat Cumhurbaşkanı Bosna Hersek'te

    Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, Bosna-Hersek ziyaretinin ikinci gününde, ülkenin tarihi Konjic kenti yakınlarında bulunan ve eski Yugoslavya Devlet Başkanı Yosip Broz Tito'nun talimatıyla inşa edilen nükleer sığınağını ziyaret etti.

    Hırvatistan Cumhurbaşkanı İvo Yosipoviç, Bosna-Hersek ziyaretinin ikinci gününde, ülkenin tarihi Konjic kenti yakınlarında bulunan ve eski Yugoslavya Devlet Başkanı Yosip Broz Tito'nun talimatıyla inşa edilen nükleer sığınağını ziyaret etti. Yosipoviç'e, artık çağdaş sanatlar sergi salonu olarak kullanılan sığınağı ziyaretinde, Hırvatistan'ın Bosna-Hersek Büyükelçisi Tonçi Staniçiç ve Bosna-Hersek Silahlı Kuvvetleri'nin Tito'nun sığınağından sorumlu subayı Almir Gakiç eşlik etti.

    İvo Yosipoviç, sığınağı gezdikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, buranın inşa edildiği zamandan bu yana çok değişiklikler yaşandığını vurguladı. Yosipoviç, "Bu sığınak geçen zamanın bir anıtı. Bizim için önemli olan, geçmişe dair hatıramız olması kadar, hatta daha da önemlisi, inşa edildiği hedef doğrultusunda değil, sanata hizmet etmek için kullanılmasıdır" diye konuştu.

    Sığınakta bölge ülkelerinden 19 sanatçının eserlerinin sergilenmesinin önemli olduğunu ifade eden Yosipovç, "Hırvatistan, Bosna-Hersek ve Türkiye'nin, Tito'nun sığınağında sanatsal etkinliklere ortaklaşa katılmalarından dolayı mutluyum" dedi.

    Yosipoviç, Bosna-Hersek ziyareti kapsamında, Üçlü Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Neboyşa Radmanoviç ile görüşecek, Veçernji List gazetesinin düzenlediği ödül törenine katılacak.

    Kaynak: AA





    Hırvat Cumhurbaşkanı Bosna Hersek'te Yorumları