Obama'yı Ä°srail'de 5 bin polis koruyacak   Konuyu açan: Saatci   Ä°lk Mesaj: 03-18-2013 (13:32)   Son Mesaj: 03-18-2013 (13:32)    Cevap: 0    Gösterim: 314  

    03-18-2013

    Obama'yı İsrail'de 5 bin polis koruyacak

    Obama'yı İsrail'de 5 bin polis koruyacak
    Obama'yı İsrail'de 5 bin polis koruyacak

    İsrail'de Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Barak Obama'nın ziyareti öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

    İsrail'de Amerika Birleşik Devletleri(ABD) Barak Obama'nın ziyareti öncesi olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. İsrail Emniyet Müdürlüğü sözcüsü Micky Rosenfeld, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Tarihi ziyaret sırasında 5 bin polis görev yapacak. Daha önce son olarak bu tür önlemler 2008 yılında alınmıştı. Çalışmalarımızı, Amerikan güvenlik güçleri ile ortak yürütüyoruz. Ziyaretin başlayacağı Çarşamba gününden başkanın ayrılacağı Cuma günü akşam saatlerine kadar, başta polis ve diğer güvenlik birimleri Kudüs ve çevresinde yüksek alarm durumunda görev yapacaklar'' dedi.

    Öte yandan Kudüs'te çok sayıda cadde ve sokak ziyaret süresince trafiğe kapatılırken, cadde ve sokaklarda park halinde bulunan araçların polis tarafından uyarı yapılmadan çekileceği duyuruldu.

    İsrail emniyeti, ziyaret boyunca yaşanabilecek sıkıntılardan dolayı halktan üç gün süreyle kendilerine karşı anlayışlı olmaları ricasında bulundu.

    OBAMA'YA YÃœRÃœYEN KALE!



    Obama'nın Kudüs'e gideceği 'canavar' lakaplı zırhlı araçta dikkat çekiyor. 'Yürüyen kale' olarak nitelendirilen aracın Obama'yı olası herhangi bir saldırıya karşı koruma kapasitesine sahip olduğu belirtildi.

    Öyle ki 'canavar', kimyasal veya biyolojik saldırıya karşı korunaklı, kurşun ve hatta roket atışına karşı bile dayanıklı.

    Tekerlekleri patlasa da yoluna devam edebilen araçta, oksijen tüplerinin yanı sıra acil durumlar için kan üniteleri de hazır bulunuyor.

    General Motors tarafından özel olarak üretilen aracın değeri ise 300 bin dolar.

    Â*

    Kaynak: AA





    Obama'yı İsrail'de 5 bin polis koruyacak Yorumları