'Silah sahibi olsak 1 ayda deviririz'   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 03-17-2013 (13:28)   Son Mesaj: 03-17-2013 (13:28)    Cevap: 0    Gösterim: 308  

    03-17-2013

    'Silah sahibi olsak 1 ayda deviririz'

    'Silah sahibi olsak 1 ayda deviririz'
    'Silah sahibi olsak 1 ayda deviririz'

    Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris, ?Eğer yüksek kalitede silahlara sahip olursak rejimi 1 aya kalmadan devirebiliriz? diyerek bazı batılı ülkelerin Suriyeli muhaliflere silah tedarikine sıcak bakarken bazılarının bu noktada ters davrandığını ifade etti.

    Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris, ?Eğer yüksek kalitede silahlara sahip olursak rejimi 1 aya kalmadan devirebiliriz? diyerek bazı batılı ülkelerin Suriyeli muhaliflere silah tedarikine sıcak bakarken bazılarının bu noktada ters davrandığını ifade etti. Esed'e karşı verdikleri mücadelenin 3. Senesine girdiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris, bazı batılı ülkelerin muhaliflere silah vermeme kararını değiştirmelerinden memnun olduklarını kaydetti.

    "ŞAM'DAKİ REJİMİ DEVİREMEDİK ÇÜNKÜ İHTİYACIMIZ OLAN SİLAHLARA SAHİP DEĞİLİZ"

    Özgür Suriye Ordusu Komutanı Salim İdris şöyle konuştu: "2 senedir Şam'daki idareye karşı mücadele veriyoruz. Şu ana kadar Şam'daki rejimi deviremedik çünkü bunun için ihtiyacımız olan silahlara ve cephaneye sahip değiliz. Bazı batılı ülkeler, Şam'daki rejime karşı mücadele veren Suriye halkına silah vermemekten yana tavır alıyordu. Ancak şimdi bazıları bu tavrını değiştirip masum Suriye halkına silah tedarikine sıcak bakmaya başladı. Ümit ederiz ki diğerleri de böyle düşünür ve tavırlarını değiştirirler. Böylece demokratik Suriye için mücadele veren Suriye halkına destek olurlar."

    Şimdiye kadar pek çok mesafe kat ettiklerini ifade eden İdris, ihtiyaçları olan güçlü silahlara ve askeri envantere sahip olmaları halinde çok kısa bir sürede Esed rejimini devirebileceklerini kaydetti. "Brüksel temaslarımda, eğer yüksek kalitede silahlara sahip olursak rejimi 1 aya kalmadan devirebileceğimizi dile getirdim" diyen muhalif komutan, bunun ancak elzem olan askeri donanımla mümkün olabileceğine dikkat çekti.

    "İRANLILAR'IN HALEP CİVARINDA ÇATIŞTIKLARINA DAİR İSTİHBARAT ALDIK"

    İran'ın Esed rejimine başından beri destek verdiğini çok iyi bildiklerini de sözlerine ekleyen Salim İdris, "İran, rejim taraftarlarına sniper ve diğer türden silahların nasıl kullanılacağına dair ciddi eğitim veriyor. İran rejimi Esed rejimini Hizbullah üzerinden ve teknik donanım tedariki ile sürekli destekliyor. Homs ve Şam'a yakın yerlerde İran destekli guruplar rejimle birlikte çatışıyorlar. Bunları çok iyi biliyoruz. Nasıl yaptıklarını da çok iyi biliyoruz. Geçen hafta, İranlıların Halep civarında çatıştıklarına dair istihbarat aldık" dedi.

    "TÜRKİYE HÜKÜMETİ BİZE TIBBİ, İNSANİ VE SİYASİ DESTEK VERİYOR"

    Türkiye'yi her zaman bir kardeş ülke olarak gördüklerini söyleyen Salim İdris, Türkiye hükümetinin Suriye'deki harekete verdiği destekten de memnun olduklarını ifade etti. İdris, "Türkiye'de Suriye halkından ve askeriyesinde pek çok mültecinin ikamet ediyor. Türkiye hükümeti bize tıbbi ve insani pek çok yardım temin ediyor. Türkiye bize siyasi destek veriyor. Türkiye'nin başbakanı defalarca Esed'in gitmesi gerektiğini dile getirdi. Türk kardeşlerimizin bizi tüm bu sahalarda ve milletlerarası sahada desteklemeye devam etmelerini dilerim" dedi.

    İdris, Suriye'nin doğusunda hâkim olduklarını, batıda ise Rakka'ya hâkim olduklarını, bu hafta Deyr ez-Zur'a da hâkim olacaklarını ancak silah eksikliğinden ötürü bunu henüz başaramadıklarını söyledi. Muhalif komutan, Homs'da Bab-u Ab'ur As-Sultaniyye'den Şor'a kadar olan yerlerde Özgür Suriye Ordusu'nun idareyi rejim askerlerinden aldığını söyledi.

    Elektronik profesörü olan Salim İdris, Esed'in Suriye Ordusu'nda tuğ general iken Temmuz 2012'de Şam'dan ayrılarak muhaliflerin kanadına geçmiş ve muhalif ordunun kurmayları arasına katılmıştı.

    Kaynak: İHA





    'Silah sahibi olsak 1 ayda deviririz' Yorumları