28 Esed askeri muhaliflere katıldı   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 03-16-2013 (13:29)   Son Mesaj: 03-16-2013 (13:29)    Cevap: 0    Gösterim: 293  

    03-16-2013

    28 Esed askeri muhaliflere katıldı

    28 Esed askeri muhaliflere katıldı
    28 Esed askeri muhaliflere katıldı

    Haseke kentinde aralarında üst düzeyde subayların da bulunduğu 28 askerin mühimmatlarıyla birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığı bildirildi.

    Haseke kentinde aralarında üst düzeyde subayların da bulunduğu 28 askerin mühimmatlarıyla birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığı bildirildi. Kuzeydeki İdlib ve Halep kentinde iki ordu arasında yoğun sokak çatışmaların yaşandığına değinen SRGC, kuzeydeki Haseke kentinde ise aralarında üst düzeyde subayların da bulunduğu 28 askerin mühimmatlarıyla birliklerinden ayrılarak ÖSO'ya katıldığını aktardı.

    Rejimin iç kesimlerdeki Humus'ta muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı Halidiye, Bab-ı Amr ve İnşaat bölgelerine havadan ve karadan operasyonlar düzenlediğini kaydeden SRGC, Humus'un Rastan ilçesinin sabahtan bu yana top ateşine tutulduğunu ve ilçeden yoğun dumanların yükseldiğini ifade etti.

    SRGC, Dera, Deyru'z Zor, Hama ve İdlib'de operasyonların gece de devam ettiğini ve iki ordu arasında çatışmaların yaşandığını belirtti.

    Öte yandan, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin İdlib, Şam Kırsalı, Dera, Humus, Halep ve Deyru'z Zor'da gerçekleştirdiği operasyonlarda aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu çok sayıda silahlı grubu etkisiz hale getirdiğini, silahlarına el koyduğunu ve araçlarını imha ettiğini açıkladı.

    Kaynak: AA





    28 Esed askeri muhaliflere katıldı Yorumları