Mısır'da tarihi camilere özel koruma   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 03-13-2013 (14:28)   Son Mesaj: 03-13-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 322  

    03-13-2013

    Mısır'da tarihi camilere özel koruma

    Mısır'da tarihi camilere özel koruma
    Mısır'da tarihi camilere özel koruma

    Mısır'da Vakıflar ve Tarihi Eserler Bakanlıkları, tarihi camilerin, yağmalama ve hırsızlık olaylarına karşı korunması için özel güvenlik şirketlerini görevlendirecek.

    Mısır'da Vakıflar ve Tarihi Eserler Bakanlıkları, tarihi camilerin, yağmalama ve hırsızlık olaylarına karşı korunması için özel güvenlik şirketlerini görevlendirecek. Tarihi Eserler Bakanlığı İslami Eserler Bölümü Müdürü Muhammed Abdurrahim, Tarihi Eserler Bakanlığıyla Vakıflar Bakanlığının, tarihi eserlerin hırsızlık olaylarına karşı korunmasını amaçlayan işbirliği anlaşması imzaladıklarını ve projenin ilk adımı olarak da güvenlik şirketlerinin gireceği bir ihale açtıklarını söyledi.

    Abdurrahim, tarihi camilerde güvenliğin sağlanması için gerekli masrafların da iki bakanlık tarafından karşılanacağını belirtti.

    Tarihi camilerin korunmasının, bakanlığın başlattığı ve Mısır'daki tarihi eserlerde güvenliğin sağlanmasını amaçlayan plan dahilinde gerçekleştiğine dikkati çeken Abdurrahim, Tahrir Meydanı'ndaki Mısır Müzesi'nin de olabilecek saldırılara karşı gelişmiş teknolojilerle korunmasına yönelik planları olduğunu ifade etti.

    Abdurrahim, tarihi camileri koruyacak güvenlik görevlilerinin, koruyacakları tarihi ve kültürel mirasın ehemmiyetini anlamaları ve güvenlik planlarını uygulayabilmeleri için eğitimden geçeceklerini kaydetti.

    Vakıflar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada ise tarihi camilerin güvenlik şirketlerine emanet edilmesi projesinin, ilk aşamada 128 tarihi cami arasından 76'sını kapsayacağı ve güvenlik için yılda 450 bin dolarlık bir bütçe ayrıldığı dile getirildi.

    Kaynak: AA





    Mısır'da tarihi camilere özel koruma Yorumları