Dünyayı yürüyerek geziyor   Konuyu açan: Savrozi   İlk Mesaj: 03-12-2013 (14:29)   Son Mesaj: 03-12-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 394  

    03-12-2013

    Dünyayı yürüyerek geziyor

    Dünyayı yürüyerek geziyor
    Dünyayı yürüyerek geziyor

    Almanya'da bir yıl önce başladığı yolculukta dünyayı yürüyerek dolaşan Stephan Meurisch, Soma'ya geldi. Dünyayı yürüyerek dolaşan Meurisch, toplu taşıma araçlarını kullanmadan parasız bir şekilde yolcuğuna devam ettiğini söyledi.

    Almanya'da bir yıl önce başladığı yolculukta dünyayı yürüyerek dolaşan Stephan Meurisch, Soma'ya geldi. Dünyayı yürüyerek dolaşan Meurisch, toplu taşıma araçlarını kullanmadan parasız bir şekilde yolcuğuna devam ettiğini söyledi. Soma'da basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Stephan Meurisch, macera yaşamak için yürümeye başladığını belirterek, ?3 bin 270 kilometre oldu, yaklaşık 1 yıldır yollardayım. Otelde kalmıyorum. İnsanlardan yardım istiyorum onlar da yardım ediyor. Özellikle Türkler çok konuksever, güleryüzlü ve cana yakın. Onlara çok teşekkür ediyorum. Ben daha çok küçük yerleşim yerlerini seviyorum? dedi.

    Amacının Tibet'e gitmek olduğunu, ancak kışı Türkiye'de geçirdiğini belirten Meurisch, şöyle konuştu: ?Çünkü, Tibet'e giden yol üzerinde kış çok sert geçiyor. Bu yüzden Soma'dayım ve İzmir, Antalya, Kaş'a yürüdükten sonra Tibet'e yöneleceğim. Tibet'ten sonra ne olacak bilmiyorum.?

    Öte yandan, Somalı esnaf ve vatandaşlar dünyayı yürüyerek gezen Stephan Meurisch'e yoğun ilgi gösterdi, kendisine çay ısmarladı.

    Kaynak: İHA





    Dünyayı yürüyerek geziyor Yorumları