220 bin hükümet görevlisine soruşturma   Konuyu açan: Ihtilal   İlk Mesaj: 03-11-2013 (14:31)   Son Mesaj: 03-11-2013 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 332  

    03-11-2013

    220 bin hükümet görevlisine soruşturma

    220 bin hükümet görevlisine soruşturma
    220 bin hükümet görevlisine soruşturma

    Çin'de üst düzey hükümet yetkililerinin rüşvet eylemlerine büyük darbe indirildiği açıklandı. Son 5 yıl içerisinde açılan görev suçuyla ilgili 220 bin hükümet yetkilisinin soruşturulduğu bildirildi.

    Çin'de üst düzey hükümet yetkililerinin rüşvet eylemlerine büyük darbe indirildiği açıklandı. Son 5 yıl içerisinde açılan görev suçuyla ilgili 220 bin hükümet yetkilisinin soruşturulduğu bildirildi. Çin medyasında yer alan haberde, Çin Yüksek Halk Savcılığı Başkanı Cao Jianming'in ülkenin başkenti Pekin'de devam eden Ulusal Halk Meclisi yıllık toplantısına çalışma raporunu sunduğu belirtildi.

    Cao Jianming hazırladığı raporda, geride kalan 5 yıl içinde, görev suçuyla ilgili olarak 166 bin olay hakkında soruşturma başlatıldığına değindiği kaydedildi. Raporda ayrıca, 30'u bakanlık veya eyalet düzeyinde yetkilinin de aralarında bulunduğu 220 bin hükümet yetkilisinin soruşturulduğu aktarıldı.

    Çin Yüksek Halk Savcılığı Başkanı Cao Jianming, raporunda değindiği konular arasında, bu yılki savcılık çalışmalarının, halkın menfaatlerini zedeleyen görev suçuna darbe indirmeye odaklanacağının yer aldığı ifade edildi. Cao'nun, rüşvet suçuna ilişkin arşiv sistemiyle, rüşvetle mücadele hukukuna ilişkin inşanın güçlendirileceğini söylediği ifade edildi.

    Çin Yüksek Halk Savcılığı Başkanı Cao Jianming aynı zamanda Uluslararası Yolsuzlukla Mücadele Derneği (IAACA) başkanlık görevini de üstleniyor.

    ÇİN'DEN YOLSUZLUKLA MÜCADELEDE YENİ ÖNERİLER

    Yıllık olağan Ulusal Halk Meclisi toplantılarını sürdüren Çin, yolsuzluğu önlemek için genel bir gayrimenkul kayıt sistemi oluşturma tasarısı hazırladı.

    Çin medyasında yer alan haberde, ülkenin başkenti Pekin'de devam eden 12. Çin Ulusal Halk Meclisi Birinci Toplantısı'nın üçüncü genel kurulunun yapıldığı bildirildi. Gerçekleştirilen toplantıda ülkede en çok tartışılan konulardan biri olan yolsuzluk sorununun çözümü için fikir alışverişinde bulunulduğu ve yeni önerilerin ele alındığı belirtildi.

    Toplantıda konuşan Çin Devlet Müşaviri ve Devlet Konseyi Genel Sekreteri Ma Kai, Çin'in yolsuzlukla mücadele etmek için genel bir gayrimenkul kayıt sistemi oluşturmayı planladığını söyledi. Kayıt sisteminde kişinin kimliği, örgüt ve kuruluşun kodları temelinde genel bir sosyal kredi kodu verileceğini ifade etti.

    Bilimsel fonksiyonlu, yapısı en iyi hale getirilmiş, temiz, yüksek verimli ve halkın ihtiyaçlarına cevap veren bir hizmet hükümeti kurmak gerektiğini dile getiren Ma Kai, hükümetin hukuki yönetim seviyesini yükseltmek için devletin yönetim düşüncelerinin bir sistem ve mekanizmaya dönüştürmesinin lazım olduğunu kaydetti.

    ÇİN'İN YENİ LİDERİ DE YOLSUZLUKTAN ŞİKÂYETÇİ

    Çin'i 10 yıllığına yönetecek Çin Komünist Partisi'nin yeni lideri Xi Jinping, yolsuzlukla mücadeleyi daha bilimsel ve etkin bir şekilde sürdüreceklerini vurguladı. Çinli lider, yetki kullanımı için kontrol ve denetim sisteminin güçlenmesinin yanında, yolsuzluğa karışanları cezalandırma ve yolsuzluğu önleme mekanizması oluşturulmasını istedi.

    Ülkeyi yöneten parti olarak ÇKP'nin, yolsuzlukla mücadele konusunda yine ciddi bir durumla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Xi Jinping, vatandaşların güvenini kazanmak için bu çalışmalarda ilerleme kaydedilmesini sağlayacaklarını ifade etti.





    220 bin hükümet görevlisine soruşturma Yorumları