Ä°srail, Filistinli'ye kendi evini yıktırdı   Konuyu açan: Saatte1   Ä°lk Mesaj: 03-05-2013 (14:30)   Son Mesaj: 03-05-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 330  

    03-05-2013

    İsrail, Filistinli'ye kendi evini yıktırdı

    İsrail, Filistinli'ye kendi evini yıktırdı
    İsrail, Filistinli'ye kendi evini yıktırdı

    İsrail Kudüs'te eski şehrin içindeki Müslüman mahallesinde bulunan Filistinliye ait evi, son katının imara aykırı ve ruhsatsız yapıldığını gerekçe göstererek sahibine yıktırdı.

    İsrail Kudüs'te eski şehrin içindeki Müslüman mahallesinde bulunan Filistinliye ait evi, son katının imara aykırı ve ruhsatsız yapıldığını gerekçe göstererek sahibine yıktırdı. İlginç olay sabah saatlerinde İsrail askerlerinin Filistinli Davud Said'in dün sabah evine gelerek, mahkeme kararını kendisine tebliğ etmesiyle başladı.

    Mescid-i Aksa'nın, Hıtta Kapısına 50 metre mesafedeki üç katlı evin üçüncü katının imara aykırı olduğunu belirten Kudüs Belediyesi evin son katını on gün içinde yıkma emrini ev sahibi Davud Said'e iletti. Ayrıca İsrail 50 metrekarelik evi yıkmaması halinde Davud Said'e evi belediyenin yıkacağını, bunun karşılığında da kendisinden 80 bin İsrail Şekeli (yaklaşık 40 bin TL) tahsil edeceklerini söylediler.

    Evin son katında barınan 9 kişilik aileyi tahliye ederek kendi evini balyozla yıkmaya başlayan Davud Said, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evin babasından kendisine kaldığını belirterek şunları söyledi:

    ''Burası benim babamdan kalma evim. Biz bu evde 100 yıldır yaşıyoruz. Son katını 10 yıl evvel çocuklarım için yaptık. Ev dar geliyor. İsrail, sabah gelip yıkmazsam kendilerinin gelip evimi yıkacaklarını, benden de 80 bin Şekel yıkma parası alacaklarını söylediler. Ayrıca 30 bin Şekel de para cezası kestiler. Çaresiz kaldım. Ben de mecburen kendi evimi kendim balyozla yıkmaya başladım. Kahroluyorum ama yapacak bir şeyimiz yok. Buraya mecburen çadır kuracağım ve içinde 9 kişi tekrar yaşamaya devam edeceğiz. Bu binada biz toplam 35 kişi yaşıyoruz. Burası bizim için mecburiydi ve kendi toprağımızda bu inşaatı yaptık. Hapisteki 14 yaşındaki oğlumu 3 bin şekel bulamadığım için çıkaramıyorum. O da İsrail askerlerini taşladığı için hapiste.''

    İsrail, önümüzdeki 5 yıl içinde Kudüs'te Filistinlilere ait 20 bin konutu izinsiz yapıldığı gerekçesiyle yıkmayı planlıyor.

    Ä°srail geçen hafta da yine DoÄŸu Kudüs içinde Müslüman Arapların yoÄŸunlukla yaÅŸadığı Beythanina Mahallesinde, Filistinli bir ailenin evini yıkarak 6 kiÅŸilik aileyi sokakta bırakmıştı. Â*

    AA





    İsrail, Filistinli'ye kendi evini yıktırdı Yorumları