Kerkük'te 'Geleceğiz ey Bağdat' Cuması   Konuyu açan: Saatci   İlk Mesaj: 03-01-2013 (14:27)   Son Mesaj: 03-01-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 319  

    03-01-2013

    Kerkük'te 'Geleceğiz ey Bağdat' Cuması

    Kerkük'te 'Geleceğiz ey Bağdat' Cuması
    Kerkük'te 'Geleceğiz ey Bağdat' Cuması

    Irak'ın Kerkük kentinde ''Geleceğiz ey Bağdat'' adı altında düzenlenen gösteride binlerce kişi, hükümeti ve uygulamalarını protesto etti.

    Irak'ın Kerkük kentinde ''Geleceğiz ey Bağdat'' adı altında düzenlenen gösteride binlerce kişi, hükümeti ve uygulamalarını protesto etti. Kerkük'e bağlı Havice kasabasında toplanan binlerce kişi, El İzze (Şeref) Meydanı'nda Cuma namazı kıldı. Namazının ardından kalabalık, Maliki hükümeti karşıtı gösteri düzenlendi.

    Göstericiler adına konuşan Hamid Cuburi, Bağdat'ın Şule semtinde meydana gelen saldırıyı kınayarak, ''Kerkük'te, Musul'da, Necef'te ve Şule'de hayatını kaybedenler Iraklılardır. İhtilalin ve Farsların (İran) getirmiş olduğu hükümete yazıklar olsun, bu hükümet halkımızı korumuyor'' dedi.

    ''Birleşin ve zulme karşı beraber durun''

    Şeyh İmam Abdulazziz el Meşedani ise, ''Burada biraraya gelişimiz ve namazlarımız zulme karşıdır. Bütün dünya sesimizi duydu, fakat sadece zulmü yapan ve yönetimi elinde tutanlar bizi duymazlıktan geliyor. Ben onlara sesleniyorum, adaleti sağlayın. Başbakan'ın göstericilere yönelmesi ve dinlemesi lazım. Bu zulümlerin bir an önce bitmesini istiyoruz'' şeklinde konuştu.

    El Meşedani, Bağdat halkına da çağrıda bulunarak, ''Birleşin ve zulme karşı beraber durun'' ifadelerini kullandı.

    Sıkı güvenlik önlemleri altında yapılan gösteride şu ana kadar herhangi bir olay yaşanmadı.

    AA





    Kerkük'te 'Geleceğiz ey Bağdat' Cuması Yorumları