Japonlardan idam cezasına tam destek   Konuyu açan: Ihtilal   Ä°lk Mesaj: 02-26-2013 (14:28)   Son Mesaj: 02-26-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 306  

    02-26-2013

    Japonlardan idam cezasına tam destek

    Japonlardan idam cezasına tam destek
    Japonlardan idam cezasına tam destek

    Gelişmiş ülkeler arasında idam cezasını uygulamaya devam eden nadir ülkelerden Japonya'da halkın, bu ceza yöntemine büyük bir destek verdiği ortaya çıktı.

    GeliÅŸmiÅŸ ülkeler arasında idam cezasını uygulamaya devam eden nadir ülkelerden Japonya'da halkın, bu ceza yöntemine büyük bir destek verdiÄŸi ortaya çıktı. Â*Research Panel adlı ÅŸirketin internet sitesinden yayımlanan araÅŸtırma sonuçlarına göre, halkın yüzde 85,2'si, idam cezasına destek verdi. Karşı çıkanların oranı yüzde 14,9'da kaldı. 29 bin 364 kiÅŸi arasında yapılan araÅŸtırma, gazete okurlarına göre de dağılımı yayımlandı.

    Japonya'nın en çok satan gazetesi Yomiuri'yi okuyanların yüzde 88'i idam cezasına destek verdi. Tirajı en yüksek ikinci gazete Asahi'yi okuyanların da yüzde 82,2'si bu ceza yöntemine arka çıktı. Ekonomi gazetesi Nikkei'yi okuyanlardan yüzde 86'sı da idama destek verdi.

    DAHA AÄžIR CEZA Ä°STÄ°YORLAR

    Araştırmaya katılanlardan bazıları, idamdan daha büyük bir cezaya da onay vereceklerini söyledi. Katılımcılardan biri, "Birini idam etmek bazen çok hafif bir ceza olabiliyor." derken başka biri de, "İdam sadece onları sefil hayatlarından kurtarıyor. Daha şiddetli bir ceza bulunmalı." dedi.

    Japonya, geçtiğimiz hafta 3 mahkumu asarak idam etmişti. Uluslararası Af Örgütü, bu idamların ardından Tokyo'yu kınamıştı. Örgüt, "Japonya, kamuoyunun arkasına sığınarak uluslararası standartları uygulamaktan kaçınamaz." demişti. İdam cezaları, Liberal Demokratlar'ın 16 Aralık seçimleriyle iktidara gelmesinin ardından ilk defa uygulanmıştı.

    CÄ°HAN





    Japonlardan idam cezasına tam destek Yorumları