Moskova'dan Esed'e uyarı geldi   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-21-2013 (14:29)   Son Mesaj: 02-21-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 332  

    02-21-2013

    Moskova'dan Esed'e uyarı geldi

    Moskova'dan Esed'e uyarı geldi
    Moskova'dan Esed'e uyarı geldi

    Esed rejimine uzun zamandır koşulsuz destek sunan merkezlerden Rusya, politika değişikliği sinyalleri veriyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'nin muhalefet ile diyaloğa hazır olduğunu eylemiyle göstermeye çağırdı.

    Esed rejimine uzun zamandır koşulsuz destek sunan merkezlerden Rusya, politika değişikliği sinyalleri veriyor. Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Suriye'nin muhalefet ile diyaloğa hazır olduğunu eylemiyle göstermeye çağırdı. Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan Rus-Arap forumunun ardından değerlendirme yapan Sergey Lavrov, daha önce bazı tarafların muhalefeti hükümetle diyalogdan vazgeçirmeye çalıştıklarını, ancak şimdi durumun değiştiğini vurgulayarak Suriye muhalefet liderlerinin diyaloğa hazır olduğu bir durumda Suriye hükümetinin de diyaloğa hazır olduğunu göstermesinin önemli olduğunu söyledi.

    Suriye yönetiminin bunu konuştuğunu ve şimdi ise atılacak belli adımlarla pratikte de diyaloğa hazır olduğunun gösterilmesi gerektiğini kaydeden Lavrov, bu adımların atılması için çalışacaklarını bildirdi.

    Rusya Dışişleri Bakanı, talep gelmesi durumunda Suriye hükümeti ile muhalefetinin görüşmesi için Rusya'da ortamın sağlanabileceğini sözlerine ekledi.

    2,5 milyon Suriyeli aç

    Birleşmiş Milletler'in tahminlerine göre acil gıda yardımına muhtaç Suriyeli sayısı 2,5 milyona ulaştı. BM Genel Sekreteri'nin İnsani İşlerden Sorumlu Yardımcısı ve Acil Durumlar Koordinatörü Valerie Amos, salı günü yaptığı açıklamada, mülteci sayısının 860 bine çıktığını duyurmuştu. Mültecilerin yüzde 97'lik kısmı Türkiye, Lübnan, Irak ve Ürdün gibi komşu ülkelere sığınmış durumda.

    Kaynak: Deutsche Welle Türkçe





    Moskova'dan Esed'e uyarı geldi Yorumları