Tunus'ta yeni hükümet arayışlarında son durum   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-21-2013 (14:28)   Son Mesaj: 02-21-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 272  

    02-21-2013

    Tunus'ta yeni hükümet arayışlarında son durum

    Tunus'ta yeni hükümet arayışlarında son durum
    Tunus'ta yeni hükümet arayışlarında son durum

    Tunus'taki Nahda Hareketi Partisi Siyasi Büro Şefi Amir El-Ureyd, ''Başbakan tayin edildikten sonra hareketin durumunu değerlendireceğiz'' dedi.

    Tunus'taki Nahda Hareketi Partisi Siyasi Büro Şefi Amir El-Ureyd, ''Başbakan tayin edildikten sonra hareketin durumunu değerlendireceğiz'' dedi. Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali'nin istifasını AA'ya değerlendiren Ureyd, ''Nahda Genel Sekreteri Cibali'nin harekete bağlılığı devam ediyor mu?'' şeklindeki soruya, ''Ülke bir devrim yaptı. Harekette pozisyonu ne olursa olsun başbakanın girişimini araştıracağız. Başbakan tayin edildikten sonra hareketin durumunu değerlendireceğiz'' cevabını verdi.

    Ureyd, hükümetin kurulmasında başka partilerle yapılan müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini, Demokratik İttifak, Vefa Partisi, Özgürlük ve Onur Bloku, Islah ve Kalkınma Partisi gibi taraflarla koalisyonun genişleyeceğini açıkladı.

    Nahda Partisi Danışma Kurulu Üyesi Riyad eş-Şuaybi ise el-Cibali'nin siyasetten tamamen çekileceği ve yerine başka birinin atanacağı iddialarını yalanlayarak, ''Cibali'nin Nahda dışında siyasi bir geleceği olması imkansız'' ifadelerini kullandı.

    Şuaybi, Ahmed eş-Şa'bi'nin liderliğindeki Cumhuriyetçi Parti ile siyasi tabanın genişlemesi için gelecek hükümete katılması üzerine yapılan müzakerelerde ilerleme kaydedildiğini söyledi.

    Tunus Başbakanı Hammadi el-Cibali, ''teknokrat hükümeti'' girişiminin destek bulmaması üzerine istifa ettiğini açıklamıştı.

    Kaynak: AA





    Tunus'ta yeni hükümet arayışlarında son durum Yorumları