Rusya'da halka açık yerlerde sigara yasağı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-20-2013 (14:26)   Son Mesaj: 02-20-2013 (14:26)    Cevap: 0    Gösterim: 344  

    02-20-2013

    Rusya'da halka açık yerlerde sigara yasağı

    Rusya'da halka açık yerlerde sigara yasağı
    Rusya'da halka açık yerlerde sigara yasağı

    Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi, 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren halka açık yerlerde sigarayı tamamen yasaklayan kanunu onayladı.

    Rusya parlamentosu üst kanadı Federasyon Konseyi, 1 Haziran 2013 tarihinden itibaren halka açık yerlerde sigarayı tamamen yasaklayan kanunu onayladı. Yeni kanuna göre restoranlarda, kafelerde, devlet kurum ve kuruluşlarında, otellerde, üniversitelerde, okullarda, hastanelerde, statlarda, ayrıca metro ve gar giriş ve çıkışların 15 metre yakınında sigara içilmesi yasaklandı. Sigaralar, mağaza vitrinlerinden de kaldırılıyor. Yerine, sadece tütün ürünlerinin fiyat listesi asılabilecek.

    Uzmanlar, tütün ürünleri reklamının ve harcıaleminin kısıtlanması durumunda sigara içen sayısının yüzde 10-15 oranında azaldığını kaydediyorlar. Daha önce Rusya Devlet Duması tarafından da onaylanan kanun, imzalanması için Devlet Başkanına gönderildi.

    Kaynak: Rusya'nın Sesi





    Rusya'da halka açık yerlerde sigara yasağı Yorumları