Muhalifler suçlu askerlerini yargılıyor   Konuyu açan: Küba   İlk Mesaj: 02-19-2013 (14:28)   Son Mesaj: 02-19-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 306  

    02-19-2013

    Muhalifler suçlu askerlerini yargılıyor

    Muhalifler suçlu askerlerini yargılıyor
    Muhalifler suçlu askerlerini yargılıyor

    Suriye'de muhalefetin kontrolü altındaki Halep kentine bağlı El-Bab ilçesinde, bombardımanda zarar görmesine rağmen mahkemelerde yargılama yapılıyor.

    Suriye'de muhalefetin kontrolü altındaki Halep kentine bağlı El-Bab ilçesinde, bombardımanda zarar görmesine rağmen mahkemelerde yargılama yapılıyor. Basın mensuplarının daha önceki ziyaretlerinin ardından bölgenin bombalandığını belirten mahkeme başkanı, AA muhabirine gazetecilere güvenmediğini belirtiyor ve bu nedenle mahkeme hakkında konuşmaktan çekiniyor.

    Mahkeme başkanı kısa cümlelerle, bina içerisinde sulh hukuk mahkemesi, asliye hukuk mahkemesi, ağır ceza mahkemesi ve askeri mahkemenin bulunduğunu ifade ediyor. Başkan, askeri mahkemede, yalnızca Özgür Suriye Ordusu (ÖSO)mensuplarının işlediği suçlara ilişkin davalara bakıldığını vurguluyor.

    Mahkeme binasında kısa süreli ceza alan mahkumların tutulduğu bir hapishane de bulunuyor. Uzun süreli hapis cezası alanlar ise Halep'nin Er-Rai köyündeki merkezi hapishaneye gönderiliyor.

    Mahkeme başkanı, işlenen suça göre farklı cezaların verildiğine dikkati çekerek, idam cezasının da verildiğini ve uygulandığını kaydediyor.

    Halep'in 500 bin nüfuslu en büyük ilçesi El Bab'da muhalifler tarafından kurulan mahkeme binasının içine girildiğinde, herşey olması gerektiği gibi rutin gözükse de, bombaların etkisiyle kırılmış pencereler, 70 bin kişinin öldürüldüğü bir savaşın yaşandığı ülkede bulunulduğunu hatırlatıyor.

    İlçe Meclisi

    Öte yandan muhalifler, mahkemenin yanısıra ilçede sosyal yaşamdaki sorunları aşmak amacıyla İlçe Meclisi adı altında bir meclis kurmuş.

    İlçe Meclisi Başkanı Ahmed Karaz, meclisin temmuz ayında, ÖSO'un ilçeyi kontrol altına almasının ardından kurulduğunu, üyelerinin ise ilçe halkı ve ÖSO'nun uzlaşısıyla seçildiğini ifade etti.

    Karaz, ilçe meclisinin 27 üyeden oluştuğunu ancak temsil oranını artırmak için bu sayıyı 48'e çıkarmak istediklerini belirtti.

    Meclisi ''küçük hükümet''e benzeten Karaz, meclis üyelerinin farklı görev dağılımları olduğunu kaydetti. Mecliste 'İnsani Yardım Ofisi' bulunduğunu ve bu ofisin, ilçeye ulaşan yardımları daha önceden hazırlanmış bir listeye göre ihtiyaç sahiplerine, yaralılara ve şehit ailelerine dağıttığını söyledi.

    Karaz, ilçe meclisinde bulunan Sağlık Ofisi'nin ise hastaneleri kontrol ettiğini ve bölgeye gelen tıbbi heyetle koordinasyonu sağladığını dile getirdi.

    Kaynak: AA





    Muhalifler suçlu askerlerini yargılıyor Yorumları