Bin Filistinli tutuklu açlık grevine başladı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-19-2013 (14:28)   Son Mesaj: 02-19-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 311  

    02-19-2013

    Bin Filistinli tutuklu açlık grevine başladı

    Bin Filistinli tutuklu açlık grevine başladı
    Bin Filistinli tutuklu açlık grevine başladı

    İsrail hapishanelerindeki bin Filistinli tutuklu açlık grevine başladı.

    İsrail hapishanelerindeki bin Filistinli tutuklu açlık grevine başladı. ''İsrail hapishanelerindeki Esirler Yüksek Kurulu'' tarafından yapılan yazılı açıklamada, bin Filistinli tutuklunun açlık grevine başladığı belirtildi.

    Açıklamada, İsrail Hapishaneler Yönetimi'nin, Eşel, Remon, Nefha hapishanelerinde tutukluların avluya çıkmasını engellediği ve açık grevi yapan tutuklulara cezai müeyyide uygulanacağı yönünde tehdit ettiği ileri sürüldü.

    Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Kamil Amr ve Dışişleri Bakanı Ahmed Davutoğlu'ndan Filistinli tutuklular konusunu Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne taşıması istenen açıklamada, ''ödediğimiz bu bedel bizi ölümle burun buruna gelen kardeşlerimize yardım etmekten bizleri alıkoymacak'' ifadeleri yer adı.

    Semir el-İsavi 214 günden beri, İman eş-Şaravne 146 günden beri, 2011 yılında İsrail ve Hamas arasında yapılan esir takası anlaşmasının ardından serbest bırakıldıktan sonra tekrar tutuklanmalarını protesto için, Cafer İzzeddin ve Tarık Kadan da 84 günden beri idari tutuklamalara tepki olarak açlık grevi yapıyor.

    Bugün açlık grevine başlayan bin tutuklunun Halk Cephesi, Filistin'in Kurtuluşu için Demokrasi Cephesi, Hamas ve İslami Cihat hareketlerine mensup oldukları ifade edildi.

    AB'den Pazar günü yapılan açıklamada, İsrail'e, Filistinli mahkum ve tutuklulara yönelik muamelesinde uluslararası insan hakları normlarına bütünüyle saygı göstermesi çağrısında bulunulmuş, BM, ABD, AB ve Rusya'dan oluşan Ortadoğu Dörtlüsü Temsilcisi Tony Blair de 4 Filistinli mahkumun, kötüleşen sağlık durumundan kaygı duyduğunu açıklamıştı.

    İslami Cihat Hareketi üyesi Nafiz Azzam, İsrail hapishanelerinde yaklaşık 5 bin Filistinli mahkum bulunduğunu duyurmuştu.

    AA

    Kaynak: AA





    Bin Filistinli tutuklu açlık grevine başladı Yorumları