Japon bakan bu sefer de İtalyanlara çattı   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-19-2013 (14:25)   Son Mesaj: 02-19-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 276  

    02-19-2013

    Japon bakan bu sefer de İtalyanlara çattı

    Japon bakan bu sefer de İtalyanlara çattı
    Japon bakan bu sefer de İtalyanlara çattı

    Japonya'nın gaflarıyla gündeme gelen Maliye Bakanı Taro Aso, bu sefer de İtalyanlara çattı.

    Japonya'nın gaflarıyla gündeme gelen Maliye Bakanı Taro Aso, bu sefer de İtalyanlara çattı. Aso, ekonomik krizin pençesindeki İtalyanların paralarını son kuruşuna kadar harcadıklarını belirterek eleştirdi.

    Rusya'nın başkenti Moskova'da yapılan G-20 toplantısına katılan Maliye Bakanı Aso, Tokyo'ya dönüşünde katıldığı bütçe komisyonu toplantısında İtalyanları hedef aldı. Kamu televizyonu NHK'de canlı yayımlanan konuşmasında Aso, "İtalyanlar 'öldüğümde geri para kalmasın' diye düşünüyor. Sanırım İtalyanlar böyle istiyor." dedi. Aso'nun çıkışı, komisyondaki vekillerin gülüşmelerine neden oldu. Aso, "Bu ifadelerimi, İtalyanlara karşı ayrımcılık olarak yorumlayacaklardır. Ama bunu İtalyanlara sorsam 'siz parayı niye tutuyorsunuz?' diye sorarlar." ifadelerini kullandı.

    Maliye Bakanı Aso, geçen ay yaptığı bir açıklamada da yaşlı hastaların pahalı ekipmanlarla hayata tutunmak yerine ölmeyi tercih etmeleri gerektiğini savunmuştu. İfadeleri yüzünden özür dileyen Aso, açıklamalarını geri çekmişti.

    CİHAN





    Japon bakan bu sefer de İtalyanlara çattı Yorumları