10 bin masum Suriyeli çocuk   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 02-18-2013 (14:29)   Son Mesaj: 02-18-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 379  

    02-18-2013

    10 bin masum Suriyeli çocuk

    10 bin masum Suriyeli çocuk
    10 bin masum Suriyeli çocuk

    Suriye'deki olaylar nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye sınırı yakınındaki Atme kasabası çevresinde kurulan derme çatma çadırlarda aileleri veya yakınlarıyla kalan yaklaşık 10 bin çocuk, elektrik ve sağlık sorunlarının yanı sıra ağır kış koşullarından da olumsuz etkileniyor.

    Suriye'deki olaylar nedeniyle evlerini terk ederek Türkiye sınırı yakınındaki Atme kasabası çevresinde kurulan derme çatma çadırlarda aileleri veya yakınlarıyla kalan yaklaşık 10 bin çocuk, elektrik ve sağlık sorunlarının yanı sıra ağır kış koşullarından da olumsuz etkileniyor. Suriye'de yaklaşık 2 yıldan bu yana süren olaylar nedeniyle hemen her gün Türkiye sınırına doğru kaçışlar sürüyor.

    Çatışmalar sonucu kentlerdeki tahribatlar, yetişkinler gibi çocukları da derinden etkiliyor.

    Kimi gözlerini dünyaya yeni açan ve olayların farkında olmayan bebekler, kimi ise yaşananları anlamlandıramayan çocuklar, aile ve yakınlarının yardımıyla geldikleri Türkiye sınırında Atme kasabası yakınında kurulan çadırlarda sıkıntılı günler geçiriyor.

    Okul çantalarını yanlarından ayırmıyorlar

    Evlerinden kilometrelerce uzaktaki Atme kampında barınan 17 bini aşkın Suriyeliden yaklaşık 10 binini oluşturan Suriyeli çocuklar, geceyi geçirdikleri çadırların çevresinde gün içerisinde tüm sıkıntılara karşın zaman zaman oyunlar oynayarak eğlenmeye çalışıyor.

    Çadırlarda aileleri veya yakınlarıyla kalan çocuklar, elektrik ve sağlık sorunlarının yanı sıra, ağır kış koşullarından da olumsuz etkileniyor.

    Eğitimlerine devam edemeyen çocuklardan kimi de, yanlarında getirdiği okul çantasına gözü gibi bakıyor. Çocukların sırtlarında taşıdıkları okul çantalarını da yanlarından ayırmadıkları dikkati çekiyor.

    Türkiye'de başta Kızılay olmak üzere yardım derneklerinin destekleriyle yüzleri biraz olsun gülen çocuklar, evlerine dönecekleri günü hayal ediyor.

    Bölgeye günlük kumanya dağıtan Türk Kızılayı'nın içerisinde çikolata da olan yardımlarını özellikle çocuklar sabırsızlıkla bekliyor.

    Bir an önce olayların bitmesini isteyen çocuklar, evlerine ve okullarına kavuşacakları günün özlemini çekiyor.

    Kaynak: AA





    10 bin masum Suriyeli çocuk Yorumları