Suriye'deki olaylarda 74 kişi öldü   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-16-2013 (14:30)   Son Mesaj: 02-16-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 297  

    02-16-2013

    Suriye'deki olaylarda 74 kişi öldü

    Suriye'deki olaylarda 74 kişi öldü
    Suriye'deki olaylarda 74 kişi öldü

    Suriye'de rejime bağlı güçlerin ülkenin farklı kesimlerinde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 74'e yükseldiği bildirildi.

    Suriye'de rejime bağlı güçlerin ülkenin farklı kesimlerinde muhaliflere karşı düzenlediği saldırılarda ölü sayısının 74'e yükseldiği bildirildi. Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), güvenlik güçlerinin dün sabahtan bu yana başkent Şam'ın banliyölerine hava destekli ve roketlerle düzenlediği saldırılarda 26 kişinin hayatını kaybettiğini, çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

    SNHR, saldırılar sırasında İdlib'de 17, Halep'te 8, Humus'ta 6, Rakka'da 5, Haseke'de 4, Deyru'z Zor'da 3, Hama ve Dera'da 2'şer ve Lazkiye kentinde 1 olmak üzere ülke genelindeki olaylarda ölü sayısının 74'e çıktığını bildirdi.

    Bu arada, Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin, Halep kentindeki 80. Tugayı ele geçirmesinden sonra Neyrab Askeri Hava Üssü ve Uluslararası Halep Havaalanı'nın çevresini kuşatığını aktaran Suriye Genel Devrim Konseyi üyesi Ebu Ahmet, 80. Tugay'dan ele geçirilen askeri mühimmatla söz konusu iki havaalanının çevresinin kuşatıldığını söyledi.

    Ülkedeki gelişmelerle ilgili AA muhabirine bilgi veren Ebu Ahmet, Halep'teki 509. Tugayın da yine silahlı muhaliflerce kontrolünün sağlandığını, tugayda askeri araçlar ile çok sayıda mühimmat ele geçirdiklerini ifade etti.

    Rakka kentine bağlı Tabka ilçesine, Tabka askeri hava üssünden ağır silahlarla yoğun ateş açıldığını belirten Ebu Ahmet, İdlib'in Han Şeyhun bölgesine bir Scud füzesinin düştüğünü tahmin ettiklerini kaydetti.

    Ahmet, Şam'ın Nasiriye bölgesinden ülkenin kuzeyine doğru bir Scud füzesi fırlatıldığını bildirerek, başkentin Kadem bölgesinde şiddetli patlamaların meydana geldiğini, Hacer Esved bölgesinde de havan mermisinin yerleşim yerlerine düşmesi sonucu maddi hasarın oluştuğunu ifade etti.

    Muhaliflerin rejime bağlı güçlerden ele geçirdiği tanklarla 39. Tugayı tank ateşine tutuğunu vurgulayan Ahmet, Filistinli mültecilerin yoğun olarak yaşadığı Yermuk kampında ÖSO birlikleriyle Suriye ordusu arasında yoğun sokak çatışmalarının yaşandığını da bildirdi.

    Öte yandan, İdlib'de çok sayıda askerin, birliklerinden ayrılarak ÖSO saflarına katıldıkları öğrenildi.

    Kaynak: AA





    Suriye'deki olaylarda 74 kişi öldü Yorumları