Fırat Barajı'nın iÅŸletme iÅŸlerinde aksama yok   Konuyu açan: Sondakika   Ä°lk Mesaj: 02-15-2013 (14:30)   Son Mesaj: 02-15-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 361  

    02-15-2013

    Fırat Barajı'nın işletme işlerinde aksama yok

    Fırat Barajı'nın işletme işlerinde aksama yok
    Fırat Barajı'nın işletme işlerinde aksama yok

    Suriye Genel Devrim Konseyi Rakka bölgesi Medya Sorumlusu Ebu Süleyman, muhaliflerce ele geçirilen Fırat Barajı'nın işletmesinin eski çalışanlarca düzenli bir şekilde aksamadan devam ettiğini söyledi.

    Suriye Genel Devrim Konseyi Rakka bölgesi Medya Sorumlusu Ebu Süleyman, muhaliflerce ele geçirilen Fırat Barajı'nın işletmesinin eski çalışanlarca düzenli bir şekilde aksamadan devam ettiğini söyledi. AA muhabirine internet üzerinde barajla ilgili bilgi veren Ebu Süleyman, Fırat nehri üzerinde, ülkenin en büyük barajlarından birinin olduğunu ve Suriye'nin elektriğinin büyük bir kısmını bu barajdan sağladığını kaydederek, ''Birçok kentin elektriği Fırat barajından sağlanıyor. Suriye'nin en büyük barajıdır. Barajın yüksekliği 60 metre, genişlik alanı 4,5 kilometredir'' dedi.

    Çalışanların çatışma esnasında ve sonrasında barajı terk etmediğini belirten Ebu Süleyman, baraj çevresinde yer alan askeri kontrol noktalarında, muhaliflerle Suriye Ordusu arasında yaşanan ilk çatışmalarda bir helikopterin, barajda çalışan Nusayri personeli, güvenlik nedeniyle götürdüğünü belirtti.

    Fırat Barajı'nın Esed güçlerine yapılan yardım yollarının kesilmesi için Nusra Cephesi tarafından kontrolünün sağlandığını ve çalışanların ihtiyaçlarının üstlendiğini ifade eden Ebu Süleyman, barajın ele geçirilmesinde iki taraf arasında ciddi çatışmaların yaşanmadığını da vurguladı.

    Baraj personeli deÄŸiÅŸmedi

    Rakka'nın Tabka ilçesinin kontrolünün muhaliflerce sağlanmasından sonra barajın ele geçirilmesinin kolay olduğunu dile getiren Ebu Süleyman, ''Baraj yine eski personel tarafından işletiliyor. Çalışanlara hiç kimse dokunmadı. Rejim de barajı muhaliflere bırakırken çalışanlara baskı uygulamadı. Çünkü ülkenin elektriği bu barajdan sağlandığı için rejim çalışanları götürmedi'' ifadelerini kullandı.

    Hafta içinde baraj yakınlarına 5 havan mermisinin düştüğünü kaydeden Ebu Süleyman, ''Rejim, barajı savaş uçaklarıyla ve helikopterle vurması halinde büyük bir suç işleyeceğini bildiği için, baraja bomba yüklü araçla saldırmasından korkuyoruz. Böyle bir saldırıda Rakka kenti tamamıyla sular altında kalır'' diye konuştu.

    Sovyetler Birliği uzmanlarının yardımıyla 1970'lerde inşa edilen Fırat Barajı, Rakka kentinin 25 kilometre uzaklığında bulunuyor. 4,5 kilometre uzunluğunda ve 60 metre yüksekliğindeki baraj üzerinde, günde 880 megawatt elektrik üreten hidroelektrik santral bulunuyor.

    Â*

    Kaynak: AA





    Fırat Barajı'nın işletme işlerinde aksama yok Yorumları