Rusya meteor yağmuruyla sarsıldı   Konuyu açan: Tavanarasi   İlk Mesaj: 02-15-2013 (14:31)   Son Mesaj: 02-15-2013 (14:31)    Cevap: 0    Gösterim: 291  

    02-15-2013

    Rusya meteor yağmuruyla sarsıldı

    Rusya meteor yağmuruyla sarsıldı
    Rusya meteor yağmuruyla sarsıldı

    Rusya'nın Ural Dağları'nın güneyinde yer alan Çelyabinsk kenti, bu sabah korku dolu saatler geçirdi. Kent, birden fazla meteorun hedefi olurken yüzlerce kişi yaralandı. Meteor yağmuru birçok amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi.

    Rusya'nın Ural Dağları'nın güneyinde yer alan Çelyabinsk kenti, bu sabah korku dolu saatler geçirdi. Kent, birden fazla meteorun hedefi olurken yüzlerce kişi yaralandı. Meteor yağmuru birçok amatör kamera tarafından saniye saniye görüntülendi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN GALERİ İÇİN TIKLAYIN Rusya'nın başkenti Moskova'dan 1500 km ötede bulunan Çelyabinsk kenti, Sevgililer Günü'nde meteor yağmuruyla sarsıldı.

    Rusya'nın başkenti Moskova'dan 1500 km ötede bulunan Çelyabinsk kenti, bu sabah meteor yağmuruyla sarsıldı. Çelyabinsk üzerinde, TSİ 05.30 sularında gözleri neredeyse kör edecek bir parlaklığa neden olan ve çarpma etisiyle kentin dört bir yanını sarsan meteorlar, otomobilin içindeki ve sokaktaki yerleşimcile tarafından kamerayla görüntülendi.

    Ural Dağları bölgesindeki idari bölgenin valisi, meteor düşmesinin ardından yaptığı açıklamada, birçok yaralı olduğuna dair haber aldıklarını, binalarda da hasar oluştuğunu belirtti. Rus yetkililer, yaralı ve maddi hasar hakkında kesin bir bilgi vermedi.

    PANİĞE YOL AÇTI

    Gökyüzünden ışık demeti halinde düşen meteor, aralarında çocuklarında bulunduğu yaklaşık 400 kişinin yaralanmasına neden oldu.

    Rusya'nın Çelyabinsk şehrinin 80 kilometre yakınında bulunan bir yerleşim merkezine düşen meteor büyük bir gürültüyle patladı. Patlama yüzünden birçok ev ve binanın camları kırılırken, olayın ardından bölge Acil Kurtarma Ekipleri tarafından kısmen tahliye edildi. Olay bölgede büyük paniğe neden oldu.

    ÜÇÜ AĞIR 500 KİŞİ YARALANDI

    Rusya İçişleri Bakanlığı Ria novostiye yaptığı açıklamada yaklaşık 500 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralılardan 3'ünün durumunun ağır olduğu belirtilen açıklamada, Rusya'nın 6 faklı şehrinin olaydan kısmen zarar gördüğü ifade edildi.

    Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Rusya Acil Durum Bakanlığı, bölgeye 20 bin kurtarma görevlisinin gönderildiğini açıkladı. Ayrıca, üç kurtarma uçağının da olası hasar bölgelerine yönlendirildiği bilgisi verildi. Bölgede bulunan tüm okullar kapatılırken, yeni bir meteor düşmesi ihtimaline karşılık bölgede acil durum sinyali verildi.

    Meteorun düşüşünü izleyen vatandaşların bazıları olayı görüntülemeyi de başardı. Görüntülerde meteorun gökyüzünde patlama anı, şehre yaklaşması gibi nefes kesen kareler bulunuyor. Bir güvenlik kamerasına ise meteorun patlaması esnasında şehir üzerinde oluşturduğu ışık değişimi yansıdı.

    ALEV ALARAK ÇARPTI

    RIA Novosti haber ajansına konuşan diğer Rus yetkililer, "ilk belirlemelere göre bir meteor yağmuru yaşandığı' bilgisini verdi ve "Yerden 10 bin metre yükseklikte patlama yaşandığını doğruladıklarını" belirtti.

    Rus vatandaşların amatör çekimlerinde, atmosferde alçalmakta olan bir meteor parçasının alev aldığı ve görülürken, gözleri kamaştıran bir aydınlık oluşuyor. Kısa bir süre patlama sesiyle beraber Çelyabinsk'teki binaların camları patlıyor. Bir diğer görüntüde, meteorun havada parçalandığına dair izler görülüyor.

    Yetkililer, bazı meteor parçalarının Çelyabinsk'ten yaklaşık 195 km ötede bulunan Satka kasabasına kadar ulaştığını belirtti.

    Kaynak: NTV-CİHAN





    Rusya meteor yağmuruyla sarsıldı Yorumları