Papa'nın yüzüğü çekiçle kırılacak   Konuyu açan: Günceleditör   İlk Mesaj: 02-14-2013 (14:25)   Son Mesaj: 02-14-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 366  

    02-14-2013

    Papa'nın yüzüğü çekiçle kırılacak

    Papa'nın yüzüğü çekiçle kırılacak
    Papa'nın yüzüğü çekiçle kırılacak

    Katolik aleminin lideri Papa 16'ncı Benedikt'in istifasıyla ardından hayatını nasıl sürdüreceği de aydınlanmaya başladı.

    Katolik aleminin lideri Papa 16'ncı Benedikt'in istifasıyla ardından hayatını nasıl sürdüreceği de aydınlanmaya başladı. Vatikan'a göre 28 Şubat'ta helikopterle Roma'ya iki saat uzaklıktaki Albano Gölü kıyısındaki yazlık Castel Gandolfo rezidansına gidecek olan Benedikt, sonrasında Vatikan'da bir manastırda hayatını geçirecek. Papa, unvanını bıraktıktan sonra kardinal olarak hayatını sürdürecek olan Alman asıllı din adamı, beyaz cüppe yerine kırmızı bordürlü siyah cüppe giyecek.

    Ayrıca özel papa yüzüğü de görevi bıraktıktan sonra çekiçle kırılarak imha edilecek. 16'ncı Benedikt, yeni Papa'nın seçimine 80 yaşını geçtiği için katılamayacak.

    PAPA OLARAK SON GÜNÜNDE NE YAPACAK?

    Lombardi, Papa'nın son görev gününde, Clementin Salonu'nda kardinallerle bir araya gelerek, onlara veda edeceğini söyledi. Papa, yerel saatle 17.00'da da Vatikan'dan bir helikopterle ayrılarak, Roma yakınlarında yazlık ikametgahın bulunduğu Castel Gandolfo'ya gidecek. Bu süre zarfında ise Papalık makamı "sede vacante (makam boş)" olarak anılacak. Yeni Papa'nın seçilmesinin ardından ise 16. Benediktus, kendisi için restore edilen Vatikan'daki Mater Ecclesia Manastırı'na geçecek. Lombardi, 16. Benediktus'un yeni yaşam yerinin, çok ekonomik ve gösterişten uzak olacağının altını çizdi.

    YENİ PAPA SEÇİMİ 15 MART'TAN ÖNCE DEĞİL

    Sistine Şapeli'ne kapanarak, yeni Papa'yı belirleyecek olan 80 yaşın altındaki kardinallerden oluşan 117 kişilik Kardinaller Koleji'nin 15 Mart'tan önce toplanmayacağını belirtti. Lombardi, görevinin bitmesinin ardından 16. Benediktus'a hangi sıfatla hitap edeceklerini ise halen kendilerinin de bilmediğini ve buna yönelik sorulara hazır olmadıklarını dile getirdi. Öte yandan, Papalık makamının boş olduğu döneme ilişkin 16. Benediktus'un, Monsenyör Giuseppe Sciacca'yı Apostolik Odası'nın genel denetçisi olarak atadığı açıklandı. Sciacca'nın ayrıca, makam boşluğu sırasında, Vatikan Devleti'nin sorumluluğunu vekaleten yürütecek olan ve ‘camerlengo' olarak anılan Kardinal Tarcisio Bertone'ye de hukuki danışmanlık yapacağı belirtildi

    Papa Benedictus'a son ayininde büyük alkış Beklenmeyen bir kararla 28 Şubat'ta görevi bırakacağını açıklayan Katolik aleminin ruhani lideri Papa 16. Benediktus, Aziz Pietro Bazilikası'ndaki halka açık son ayinine katıldı.

    Papa, Vatikan'ı helikopterle terk edecek Görevini ay sonunda bırakacak olan Papa 16'ncı Benediktus'un, 28 Şubat'ta Vatikan'dan helikopterle ayrılacağı açıklandı.

    Said Nursi'nin Papa'ya gönderdiği mektup Bediüzzaman Said Nursi, Papa'ya mektup göndermişti. Peki Bediüzzaman neden mektup göndermişti. İşte cevabı...

    'Benedict adını alan paralar geçiş dönemi paralarıdır' Katolik Hıristiyanların lideri Papa 16'ncı Benedikt'in, 28 Şubat'tan itibaren görevini bırakacağı yönündeki açıklamasının ardından tartışmalar devam ediyor.

    Papa, neden istifa ettiğini açıkladı Görevi 28 Şubat'ta bırakacağını açıklayan Papa 16. Benediktus, bugün ilk kez halkı karşısına çıkarak, bu kararı alma nedenini açıkladı.

    Yeni papanın seçimi bu kez farklı mı olacak? Vatikan'ı yakından takip eden üç Türk akademisyen papalığın seçim prosedürüne rağmen bu ismin belirlenmesinde uluslararası gelişmelerin de etkisi olabileceğine dikkat çekti.





    Papa'nın yüzüğü çekiçle kırılacak Yorumları