Bosna'nın ''genç kahramanına'' yardım yağıyor   Konuyu açan: Sondakika   İlk Mesaj: 02-13-2013 (14:32)   Son Mesaj: 02-13-2013 (14:32)    Cevap: 0    Gösterim: 275  

    02-13-2013

    Bosna'nın ''genç kahramanına'' yardım yağıyor

    Bosna'nın ''genç kahramanına'' yardım yağıyor
    Bosna'nın ''genç kahramanına'' yardım yağıyor

    Bosna-Hersek'te okula gidip gelmek için günde 10 kilometre yol yürüyen Sanid Ramoviç'le ilgili AA tarafından yayımlanan haberin ardından çok sayıda kişi Bosnalı gence yardım gönderdi.

    Bosna-Hersek'te okula gidip gelmek için günde 10 kilometre yol yürüyen Sanid Ramoviç'le ilgili AA tarafından yayımlanan haberin ardından çok sayıda kişi Bosnalı gence yardım gönderdi. Bosna-Hersek'in doğusundaki Gorajde şehrine bağlı Pacyani Köyü'nde yaşayan ve tam sekiz yıldır her gün okula gidip gelmek için günde 10 kilometre yürüyen Sanid Ramoviç'in (15) okuma azmi, duyarlı insanları harekete geçirdi.

    Gorajde şehir merkezinde bulunan Cemal Biyediç Meslek Lisesi'ne geçen yıl başlayan, ilk ve ortaokulu da yine köyünden merkeze yürüyerek bitiren Sanid Ramoviç, Anadolu Ajansı tarafından geçen Aralık ayında yayımlanan haberin ardından ülkesinde adeta "küçük bir kahraman" haline geldi.

    Boşnak gencin okuma azmi ve bunun için verdiği mücadeleyi takdir eden yardımseverler, gerek yurt dışından gerek Bosna-Hersek içinden çok sayıda hediye gönderdi. Anadolu Ajansı Balkanlar Bölge Müdürlüğü'ne iletilen hediye ve yardımları AA ekibi, Ramoviç'e ulaştırdı.

    Şimdi lise öğrencisi olan Sanid Ramoviç'in sekiz yıldır okul zamanı her gün yürüdüğü 10 kilometrelik yolu kısaltması için Avustralya'nın Sydney kentinde faaliyet gösteren Modern Girişim Merkezi bir dağ bisikleti ve kask gönderirken, Bosna-Hersek'in kuzeyindeki Tesliç şehrinden Sandra Paureviç de Sanid'e kışlık giyecekler hediye etti.

    AA ekibinin kendisine gönderilen hediyeleri ulaştırdığı Sanid Ramoviç, "Bundan böyle okula bana hediye edilen bisikletle gideceğim, çok mutluyum" diye konuştu.

    Kaynak: AA





    Bosna'nın ''genç kahramanına'' yardım yağıyor Yorumları