İspanya Başbakanı: 2013 zor olacak   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-12-2013 (14:29)   Son Mesaj: 02-12-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 333  

    02-12-2013

    İspanya Başbakanı: 2013 zor olacak

    İspanya Başbakanı: 2013 zor olacak
    İspanya Başbakanı: 2013 zor olacak

    İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, ''Ekonomik daralmanın daha az olması beklense de 2013'ün İspanya için zor bir yıl olacağının bilincindeyiz'' dedi.

    İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, ''Ekonomik daralmanın daha az olması beklense de 2013'ün İspanya için zor bir yıl olacağının bilincindeyiz'' dedi. Rajoy, katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada ülkedeki mevcut ekonomik ve siyasi sorunları değerlendirdi. 2011 Aralık ayından bu yana görevde olan Rajoy, ''Seçim kampanyasındaki sözümü tutamadım, vergileri artırdım ama en azından sorumluluklarımı yerine getirdim kanısındayım'' şeklinde konuştu.

    ''Ben, İspanyollara 'kesin bu krizden çıkacağız' diyorum'' ifadesini kullanan Rajoy, bu zamana kadar uyguladıkları kemer sıkma politikalarının ''hükümetin kaprisinden değil, krizden çıkmak için yapılması gereken öncelikler olduğunu'' söyledi.

    İspanya'nın yaşadığı ekonomik güçlükleri atlatacak kapasiteye sahip olduğunu vurgulayan Rajoy, ''Hükümet'in şu anda yaptığı, İspanya'yı temeli sağlam bir noktaya getirmek ve vatandaşların tarihimizde yeni bir başarı sayfası açmasını sağlamaktır. Çalışmaya devam edeceğiz çünkü daha gidilecek çok yol var'' açıklamasında bulundu.

    Krizden çıkmak için İspanya'nın vergi sistemini sağlamlaştırması, kamu açığını düşürmesi, kurumsal reformları yapması ve likidite sorununu çözmesi gerektiğini, Avrupa'nın da kurumsal reformlarını tamamlayıp, daha fazla entegrasyona ihtiyaç duyduğunu dile getiren Rajoy, tüm bu başlıkların gerçekleşmesi için sürecin devam ettiğini kaydetti.

    Rajoy, ''Avrupa'nın entegrasyonuna inanıyorum. Bazıları bu görüşü savunmasa da, ben Avrupa'nın bu şekilde Avrupa Birleşik Devletleri gibi bir hal alacağına inanıyorum. Avrupa ileriye gidecek. Avrupa yavaş ilerliyor, benim görüşüme göre daha fazla entegrasyona ihtiyaç var. Şimdilik Bankacılık Denetleme Kurumu oluşturuldu. Bunun iyi bir adım olduğuna inanıyorum'' ifadelerini kullandı.

    Kaynak: AA





    İspanya Başbakanı: 2013 zor olacak Yorumları