Çin Twitter'ı bir gecede rekor kırdı   Konuyu açan: Güncelajans   Ä°lk Mesaj: 02-12-2013 (14:29)   Son Mesaj: 02-12-2013 (14:29)    Cevap: 0    Gösterim: 305  

    02-12-2013

    Çin Twitter'ı bir gecede rekor kırdı

    Çin Twitter'ı bir gecede rekor kırdı
    Çin Twitter'ı bir gecede rekor kırdı

    Çin'in geleneksel ay takvimine göre kutlanan ve en önemli bayramı olarak kabul edilen "Chunjie" Bahar Bayramı gecesinde, Çin Twitter'ı olarak lanse edilen Weibo miniblog sitesi mesaj (tweet) rekoru kırdı.

    Çin'in geleneksel ay takvimine göre kutlanan ve en önemli bayramı olarak kabul edilen "Chunjie" Bahar Bayramı gecesinde, Çin Twitter'ı olarak lanse edilen Weibo miniblog sitesi mesaj (tweet) rekoru kırdı. Yeni yılın ilk saniyesinde 34 bin 977 mesaj atıldığı bildirildi.

    Çin yerel medyasındaki haberlerde,Â* ülkede yeni yılın ilk dakikasında tam 731 bin 102 adet mesaj (tweet) atıldığı belirtildi. Ãœlke genelinde aynı günün 7 saatlik zaman dilimi içerisinde toplam 19 milyon 582 bin 947 mesaj atılarak Weibo rekoru kırıldığı kaydedildi. Bu rakamların dünyadaki tüm mikroblog siteleri arasında saniyede en fazla atılan mesaj sayısı olduÄŸuna vurgu yapıldı.

    Çin geleneksel bayramının arefesindeÂ* atılan toplam Weibo mesaj sayısının 31 AralıkÂ* gecesine oranla 1,6 kat daha fazla olduÄŸu ifade edildi.Â* Çin'de geçen yılki Bahar Bayramı'nın ilk saniyesinde 32 bin 312 mesaj atılmıştı. Bu rakam bu yıl 2 bin 665 artış göstermiÅŸ oldu.

    Dünyanın en popular miniblog sitesi Twitter'da rekor ise Gökteki Kale (Castle in theÂ* Sky) animesi oynadığı sırada saniyede 25 bin 088 mesaj ile Japonya'da atılmıştı.

    Çin'de Sina Weibo ve Tencent Weibo isimli iki miniblog servisin toplam 550 milyon kullanıcısı bulunuyor. Sadece Sina Weibo'nun günlük ortalama aktif kullanıcı sayısının 100 milyon kullanıcısı olduğu belirtiliyor.
    Çin'de Twitter, Facebook gibi uluslararası alanda popüler sosyal paylaşım siteleri Çin hükümeti tarafından engelleniyor.

    Â*

    Kaynak: AA





    Çin Twitter'ı bir gecede rekor kırdı Yorumları