Suikaste uÄŸrayan Hayrikyan adaylıktan çekildi   Konuyu açan: Dostane   Ä°lk Mesaj: 02-11-2013 (14:32)   Son Mesaj: 02-11-2013 (14:32)    Cevap: 0    Gösterim: 299  

    02-11-2013

    Suikaste uğrayan Hayrikyan adaylıktan çekildi

    Suikaste uğrayan Hayrikyan adaylıktan çekildi
    Suikaste uğrayan Hayrikyan adaylıktan çekildi

    Ermenistan'da silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan cumhurbaşkanı adayı Paruyr Hayrikyan, seçimlerin ertelenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu geri çekti.

    Ermenistan'da silahlı saldırıya uğrayarak yaralanan cumhurbaşkanı adayı Paruyr Hayrikyan, seçimlerin ertelenmesi için Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuruyu geri çekti. Ermenistan Anayasa Mahkemesi basın sözcülüğünden yapılan açıklamada, Hayrikyan'ın, seçimlerin ertelenmesi için yaptığı başvuruyu geri çektiği bildirildi.

    Açıklamada, Hayrikyan'ın avukatı aracılığı ile başvurusunu geri çektiği ve bununla ilgili herhangi bir neden bildirmediği belirtildi.

    Milli İrade Birliği Başkanı Paruyr Hayrikyan, 31 Ocak'ta Erivan'da silahlı saldırıya uğramış ve yaralanmıştı.

    Hayrikyan, tedavisinin devam ettiğini, sağlık durumunun seçim çalışmalarına engel oluşturduğunu ve doktorların dışarı çıkmaya müsaade etmediğini söyleyerek seçimlerin ertelenmesi için 10 Şubat'ta Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunmuştu.

    Ermenistan Anayasası'nın 52. maddesinde, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde adaylardan herhangi birinin aşılması mümkün olmayan bir engelle karşılaşması durumunda, seçimlerin iki hafta erteleneceği hükmü yer alıyor. Adaylardan birinin hayatını kaybetmesi durumunda ise yeni seçim kararı alınarak seçimin olaydan en erken 40 gün sonra düzenlenebileceği öngörülüyor.

    Â*

    Kaynak: AA





    Suikaste uğrayan Hayrikyan adaylıktan çekildi Yorumları