Karısını döven eski bakan yargılanıyor   Konuyu açan: Güncelajans   İlk Mesaj: 02-08-2013 (14:30)   Son Mesaj: 02-08-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 346  

    02-08-2013

    Karısını döven eski bakan yargılanıyor

    Karısını döven eski bakan yargılanıyor
    Karısını döven eski bakan yargılanıyor

    Paris savcısı, eski bakanlardan Eric Raoult hakkında "karısını dövmek" suçundan üç ay tecilli hapis cezası istedi.

    Paris savcısı, eski bakanlardan Eric Raoult hakkında "karısını dövmek" suçundan üç ay tecilli hapis cezası istedi. Paris'teki duruşmalarda eski Cumhurbaşkanı Nicolos Sarkozy'ye yakınlığıyla tanınan Halk Hareketi Birliği'nin (UMP) üyesi Raoult, şu anda resmen boşanmış olduğu eski karısını dövmediğini ancak hakaret ettiğini iddia etti.

    Duruşmalarda tarafları dinleyen mahkeme, kararını 21 Şubat'ta verecek.

    57 yaşındaki Raoult, şu anda Paris yakınlarındaki Raincy kasabasının belediye başkanlığı görevini yürütüyor.

    Fransız basınının yoğun ilgi gösterdiği davalarda Raoult'a, yakın bir süre önce boşandığı, kendisinden 15 yaş küçük olan eski karısının giyim ve kuşamına da karışarak hakaretler yağdırdığı, bir çok kez tokatladığı suçlaması yöneltildi.

    -İnkar yasasının ateşli savunucusuydu-

    Türk kamuoyu, Raoult'yu, 2011 sonunda parlamentoda kabul edilen ancak daha sonra anayasa mahkemesinin bozduğu, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarının inkarının suç sayılmasını öngören yasanın ateşli savunucusu olmasıyla tanıyor.

    Raoult, yasanın çıkması için Sarkozy'nin talimatı doğrultusunda en çok çalışan ve meclis genel kurulunda en çok söz alan milletvekilleri arasında yer alıyordu.

    Fransa'da 1995 ve 1997 arasında uyumdan sorumlu bakanlık görevinde bulunan Raoult, sağlık sorunları nedeniyle son dönemde siyasi çalışmalarını yavaşlatmıştı.

    Raoult'un, Sarkozy'ye Nobel barış ödülü verilmesini önermesi, kamuoyunda uzun süre alay konusu olmuştu.

    AA





    Karısını döven eski bakan yargılanıyor Yorumları