İşte Batı Afrika'nın en büyük mülteci kampı   Konuyu açan: Gündemci   İlk Mesaj: 02-06-2013 (14:25)   Son Mesaj: 02-06-2013 (14:25)    Cevap: 0    Gösterim: 319  

    02-06-2013

    İşte Batı Afrika'nın en büyük mülteci kampı

    İşte Batı Afrika'nın en büyük mülteci kampı
    İşte Batı Afrika'nın en büyük mülteci kampı

    AA ekibi, ülkelerinden kaçarak Moritanya sınırına gelen Malili ailelere ev sahipliği yapan İmberra Mülteci Kampı'nı görüntüledi.

    AA ekibi, ülkelerinden kaçarak Moritanya sınırına gelen Malili ailelere ev sahipliği yapan İmberra Mülteci Kampı'nı görüntüledi. VİDEO İÇİN TIKLAYIN 2012'nin Mart ayında kurulmasına rağmen Batı Afrika'nın en büyük mülteci kampı haline gelen İmberra Mülteci Kampı'na sığınanların sayısı 70 bini buldu.

    Ülkelerinden kampa gelmek için çölde geçen uzun yolculuk nedeniyle ağır hastalık geçiren Malililerin tedavi edilebileceği donanımlı bir sahra hastanesi bulunmaması nedeniyle ölümler yaşanırken, kampta ilerleyen günlerde su sıkıntısının da yaşanabileceği ifade ediliyor.

    Mali'den kaçarak ailesiyle bu kamplara gelen Baba uld Baba Ahmed, yaptığı açıklamada, "Ailem 12 kişiden oluşuyor ve kamptaki yetkililer fotoğraf almadan ihtiyaçlarımızı karşılamıyor, kamp çok büyük ve kalabalık olduğu için bize 3 aydır sıra gelmedi" dedi.

    Kaynak: AA





    İşte Batı Afrika'nın en büyük mülteci kampı Yorumları