Ermenistan'da cumhurbaşkanı adayı açlık grevinde   Konuyu açan: Dostane   İlk Mesaj: 02-06-2013 (14:27)   Son Mesaj: 02-06-2013 (14:27)    Cevap: 0    Gösterim: 304  

    02-06-2013

    Ermenistan'da cumhurbaşkanı adayı açlık grevinde

    Ermenistan'da cumhurbaşkanı adayı açlık grevinde
    Ermenistan'da cumhurbaşkanı adayı açlık grevinde

    Ermenistan'da 18 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylardan siyaset bilimci Andrias Gukasyan, sağlık durumu kötüye gitse de iki haftadır devam ettiği açlık grevini sürdürmekte kararlı görünüyor.

    Ermenistan'da 18 Şubat'ta yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yarışacak adaylardan siyaset bilimci Andrias Gukasyan, sağlık durumu kötüye gitse de iki haftadır devam ettiği açlık grevini sürdürmekte kararlı görünüyor. Erivan'da Ermenistan İlimler Akademisi önünde açlık grevi yapan Gukasyan'ın sağlık durumu kötüye gitmeye başladı ve protestocu aday için ambulans çağrıldı.

    Tansiyon sorunu yaşayan Gukasyan, doktorların ikazlarına rağmen grevi sürdüreceğini açıkladı.

    Olası acil duruma karşı, Gukasyan'ın eylem yaptığı mekanın yakınlarında bir ambulans hazır bekletiliyor.

    Andrias Gukasyan, partisi tarafından tekrar aday gösterilen mevcut cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın, devletin olanaklarını kullanarak seçim kampanyası yürütecek olmasını ve bunun da eşit ve demokratik bir seçim gerçekleştirilmesine engel olacağını sebep göstererek 21 Ocak'ta süresiz açlık grevine başlamıştı.

    Kaynak: AA





    Ermenistan'da cumhurbaşkanı adayı açlık grevinde Yorumları