Filistinli sanatçı Tunus devrimini unutmadı   Konuyu açan: Takipci   İlk Mesaj: 02-05-2013 (14:28)   Son Mesaj: 02-05-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 493  

    02-05-2013

    Filistinli sanatçı Tunus devrimini unutmadı

    Filistinli sanatçı Tunus devrimini unutmadı
    Filistinli sanatçı Tunus devrimini unutmadı

    Filistinli ses sanatçısı Rim el-Benna, son albümünü Tunus devrimine armağan ettiğini açıkladı.

    Filistinli ses sanatçısı Rim el-Benna, son albümünü Tunus devrimine armağan ettiğini açıkladı. Benna, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunus devriminin ikinci yıl dönümü olan 14 Ocak'ta piyasaya çıkardığı albümünü Tunus devrimine armağan ettiğini söyledi.

    Filistinli sanatçı Benna, albümünün piyasaya çıkış tarihinin tesadüf olmadığını, albümünü Arap uyanışının fitilini ateşleyen Tunus halkına armağan ettiğini belirterek, ''Devrimi destekliyorum ve daima bütün mazlum halkların yanındayım'' dedi.

    Tunus'ta yaşanan siyasi tartışmalara ilişkin ise Benna, eski döneme göre çok daha özgür bir ortamda tartışmaların yaşandığını dile getirdi. Her halk devriminin kendi içinde olumlu ve olumsuz yönleri olduğuna dikkati çeken Benna, özgürlük ve demokrasinin bir gece içinde kazanılmasının mümkün olmadığını kaydetti.

    Benna, Tunus'ta 2008 yılında Kafsa kentindeki maden ocaklarında çalışan halkın kötü çalışma şartları nedeniyle Zeynel Abidin bin Ali yönetimine karşı başlattığı ayaklanmayı hatırlatarak, bunun Tunus devriminin ilk ayağını oluşturduğunu vurguladı.

    Tunuslu şair ve eski siyasi tutuklu Amara Imrani ile birlikte çalıştığına işaret eden Benna, Arap halklarının benzer sıkıntılar yaşadığına işaret ederek, albümünde Tunus lehçesiyle okuduğu 'Özgürlük' isimli kasideyi Arap dünyasındaki bütün siyasi tutuklular için seslendirdiğini kaydetti.

    Suriye'de yaşananlara da dikkati çeken Benna, ülkede yaşananın tam anlamıyla bir zulüm olduğunu ifade ederek, ''Esed ülkesinde insanlığın gördüğü en kötü katliamlardan birini gerçekleştiriyor'' diye konuştu.

    Filistinli ses sanatçısı, besteci ve aktivist Rim el-Benna, Tunus devrimine desteğini açıklayan ünlü isimlerden ve devrimden sonra Tunus'u ziyaret eden ilk sanatçılardan biri olarak biliniyor.

    Kaynak: AA





    Filistinli sanatçı Tunus devrimini unutmadı Yorumları