Ä°Ä°T 12. Liderler Zirvesi Kahire'de baÅŸladı   Konuyu açan: Savrozi   Ä°lk Mesaj: 02-04-2013 (14:30)   Son Mesaj: 02-04-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 343  

    02-04-2013

    İİT 12. Liderler Zirvesi Kahire'de başladı

    İİT 12. Liderler Zirvesi Kahire'de başladı
    İİT 12. Liderler Zirvesi Kahire'de başladı

    İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Liderler Zirvesi Dışişleri Bakanlar Komisyonu Mısır'ın başkenti Kahire'de başladı.

    İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 12. Liderler Zirvesi Dışişleri Bakanlar Komisyonu Mısır'ın başkenti Kahire'de başladı. Kahire'de başlayan toplantıya katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun konuşma yapması bekleniyor. 2008 yılında Dakar'da gerçekleştirilen İİT Liderler Zirvesi öncesinde dışişleri bakanları düzeyinde yapılan toplantıda başta Suriye, Filistin ve Mali olmak üzere üye ülkeleri ilgilendiren birçok konu masaya yatırılacak.

    Hazırlık toplantılarında, üye ülkeler arasında ticaretin geliştirilmesi, iktisadi işbirliği, ekonomik reformlar ele alınarak bu konular üzerinde önümüzdeki dönemde daha fazla çaba sarf edilmesi gerektiği vurgulandı.

    Kur'an-ı Kerim tilaveti ile açılan toplantı, İİT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve İİT Dışişleri Bakanlar Komisyonu 11. Dönem Başkanı Senegal temsilcisinin konuşması ile devam edecek.

    DavutoÄŸlu da Kahire'de

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Liderler Zirvesi'ne katılmak ve bir dizi temasta bulunmak üzere Mısır'ın başkenti Kahire'ye geldi.

    Dışişleri Bakanı Davutoğlu, Kahire Havalimanı'nda Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi Hüseyin Avni Botsalı ve Mısır'ın Ankara Büyükelçisi Abdurrahman Selahaddin tarafından karışlandı. Davutoğlu'na eşi Sare Davutoğlu eşlik ediyor.

    İİT Liderler Zirvesi Toplantısı için Kahire'ye gelen Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi ve ikili görüşmelerde bulunacağını söyledi. Bakan Bakanı Davutoğlu'nun zirve öncesi dışişleri bakanları toplantısına katılması bekleniyor.

    CumhurbaÅŸkanı Abdullah Gül, Salı günü Kahire'ye gelecek.Â*

    Kaynak: AA





    İİT 12. Liderler Zirvesi Kahire'de başladı Yorumları