İsrail askerleri köyünü kuşatıp, gaz bombaları attı   Konuyu açan: Sasha   İlk Mesaj: 02-04-2013 (14:28)   Son Mesaj: 02-04-2013 (14:28)    Cevap: 0    Gösterim: 318  

    02-04-2013

    İsrail askerleri köyünü kuşatıp, gaz bombaları attı

    İsrail askerleri köyünü kuşatıp, gaz bombaları attı
    İsrail askerleri köyünü kuşatıp, gaz bombaları attı

    Batı Şeria'da, İsrail'in yerleşim yeri uygulamasını protesto etmek için başlatılan çadırlı eylemde çatışma çıktı.

    Batı Şeria'da, İsrail'in yerleşim yeri uygulamasını protesto etmek için başlatılan çadırlı eylemde çatışma çıktı. Geçen haftalarda Batı Şeria'nın farklı bölgelerinde başlatılan bir dizi çadırlı protesto eyleminin üçüncüsü, Batı Şeria'nın Nablus kenti yakınlarındaki Burin Köyü'nde yapıldı.

    Bu kez El Manatir adı verdikleri alanda bir düzine çadır kurarak İsrail'in yerleşim yerlerini protesto eden Filistinli eylemciler İsrail ordusunun sert müdahalesiyle bölgeden uzaklaştırıldı.

    İsrail askerleri eylemcilering eri dönmesini engellemek için çadırları tamamen sökerek parçaladı.

    Ancak köyün gençleri olay yerine dönünce silahlı İsrail askerleri koşarak tepedeki yerlerini aldı ve kalabalığa gaz bombaları ve plastik mermilerle müdahale etti.

    Köyün içine çekilen eylemcileri tamamen bertaraf etmek için eylem alanı yasak askeri bölge ilan edildi ve Burin Köyü'nün tamamı İsrail askerleri tarafından kuşatıldı.

    Ancak köyün içine girmeye çalışan askerler Filistinli gençlerin direnişiyle karşılaştı.

    İsrail ordusu kabul etmese de görgü tanıkları, gerçek mermilerin kullanıldığını iddia ediyor.

    Köyün çocukları büyük korku yaşarken, evlerine ulaşmaya çalışan köylüler sinirlerine hakim olamadı.

    Saatlerce boyunca köyün içine mermilerin yanısıra, gaz ve ses bombaları yağdıran İsrail askerleri yabancı gazetecileri de hedef aldı.

    TRT TÜRK Kudüs ekibine önce sözlü saldırıda bulunan, ardından fiziksel olarak müdahale eden bir İsrail askeri, tehditler savurarak ekipten bölgeyi terk etmelerini istedi.

    Olaylarla 10 Filistinli tutuklanırken, 16 yaşındaki bir genç bacağından vurularak yaralandı.

    Olayları, işgal altındaki Filistin topraklarında meşru bir halk direnişi olarak nitelendiren El Fetih yönetimi ise, protestoyu destekleyen bir açıklama yayınladı.

    Kaynak: TRT Türk





    İsrail askerleri köyünü kuşatıp, gaz bombaları attı Yorumları