Sosyalistlere 'Türk-Yunan dostluÄŸunu' örnek gösterdi   Konuyu açan: Gündemci   Ä°lk Mesaj: 02-04-2013 (14:30)   Son Mesaj: 02-04-2013 (14:30)    Cevap: 0    Gösterim: 370  

    02-04-2013

    Sosyalistlere 'Türk-Yunan dostluğunu' örnek gösterdi

    Sosyalistlere 'Türk-Yunan dostluğunu' örnek gösterdi
    Sosyalistlere 'Türk-Yunan dostluğunu' örnek gösterdi

    Sosyalist Enternasyol'in (SE) Başkanı Yunan George Papandreu, ekonomik krize karşı sosyalistlerin takınması gereken ortak tavıra, Türk-Yunan dostluğunu örnek gösterdi.

    Sosyalist Enternasyol'in (SE) Başkanı Yunan George Papandreu, ekonomik krize karşı sosyalistlerin takınması gereken ortak tavıra, Türk-Yunan dostluğunu örnek gösterdi. Portekiz'in Cascais kentinde düzenlenen SE Kongre Toplantısı'na CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da SE Başkan Yardımcısı olarak katıldı. Kongrenin açılışında konuşan Papandreu, Avrupa'nın yaşadığı ekonomik kriz karşısında sosyalistlerin dayanışma içinde olması gerektiğinin altını çizerek, ''Türk-Yunan meselesinde değişim yaratan, ben ve İsmail Cem'in başlattığı dayanışma ruhu, şimdi krizdeki Avrupa için Sosyalist Enternasyonal'de olmalı'' dedi.

    ''Biz sosyalistler, Avrupalıları birleştirmeliyiz'' diyen Papandreu, ekonomik krizle birlikte Avrupa Birliği'nin geleceğinin de riske girdiğini kaydetti.

    SE Başkanı Papandreu, ''AB, bir daha savaşların asla olmaması için kuruldu. Global bir dünyada, nasıl dayanışma içinde yaşanır, bunu gösterdi. Mevcut krizin sadece ekonomik sonuçları olmaz, yaşamsal sonuçları da olur. Muhazafakar, aşırıcı uçların büyüdüğü, milliyetçi, korkak bir Avrupa 'iflas' demektir'' açıklamasını yaptı.

    Avrupa'da ekonomik krizin sona ermediğini ifade eden Papandreu, ''Tam tersine, Yunanistan'ın, Portekiz'in diğer AB ülkelerindeki vatandaşların çektikleri sıkıntıların, verdikleri ödünlerin karşılığı olmazsa daha kötü bir hal alacak'' şeklinde konuştu.

    Papandreu, ekonomik krize karşı çözümü ''yatırım yapan, teşvik eden, korkmayan, rekabetçi, istihdam yaratan, kaliteye ve eşitliğe dayalı büyüyen bir Avrupa'' olarak sıraladı.

    Öte yandan toplantının açılışında yapılan konuşmalarda, AB içinde ekonomik krizin etkisinin her ülkede bölüşülmesi, dayanışma içinde olunması çağrısında bulunuldu.

    Muhafazakar sağ görüşlü hükümetler, Avrupa'daki krizin sorumlusu gibi gösterilirken, özellikle Almanya'da Angela Merkel başbakanlığındaki hükümetin siyaseti eleştirildi.

    Ayrıca, dünyada sosyalist görüşlü 162 siyasi partinin üyesi olduğu SE'nin, ekonomik krizle mücadele eden Portekiz'e ve halkına dayanışma içinde olduğunu göstermek için Cascais kentinde toplandığı belirtildi.

    Â*

    Kaynak: AA





    Sosyalistlere 'Türk-Yunan dostluğunu' örnek gösterdi Yorumları